Fegyvereket, vadhúst rejtegetett a nagykanizsai orvvadász

A nagykanizsai rendőrök egy 67 éves férfit fogtak el.
A Nagykanizsai Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának járőrei Nagyrécse külterületén, a Bagó hegyen ellenőriztek egy tehergépkocsival közlekedő 67 éves férfit 2021. július 17-én (szombaton) 12 óra 5 perckor.

A jármű átvizsgálása során az utasterében elhelyezett nylon zsákból egy őz feje, szőrméje, valamint az állat kizsigerelt belső szervei kerültek elő. Mivel a nagykanizsai férfi az állati maradványok eredetét nem tudta igazolni, ezért a rendőrök elfogták és a rendőrkapitányságra előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták. A nyomozók további adatgyűjtést végeztek, ennek keretében egy Nagyrécséhez tartozó hegyi ingatlanban kutatást végeztek, melynek során két darab átalakított golyós lőfegyvert, nagyobb mennyiségű lőszert és közel 18 kilogramm őzhúst találtak.

A nyomozók megállapították, hogy a férfi a lőfegyverek és lőszer tartására engedéllyel nem rendelkezett és a nála megtalált vadat jogosulatlanul lőtte ki, ezért a nagykanizsai rendőrök orvvadászat bűntett miatt nyomoznak, a megtalált engedély nélkül tartott lőfegyverek és lőszerek esetében pedig lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja folytatják az eljárást.

Az engedély nélkül tartott lőfegyvereket és a hozzájuk tartozó lőszereket, valamint a vadhúst a rendőrök lefoglalták – tájékoztatott a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság. (Fotók: ZMRFK)