Ezt látta a galamboki kereszteződésben a rendőrdrón

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai 2022. augusztus 31-én célzott akciót hajtottak végre a 7-es számú főút galamboki kereszteződésében a közlekedésbiztonság javításának érdekében, mivel ezen a szakaszon az elmúlt időszakban több, elsőbbségadás elmulasztásából fakadó közlekedési baleset is történt.

A rendőrök emiatt többek között kiemelten az „ÁLLJ! Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla utasításának betartását ellenőrizték a pilóta nélküli állami légijármű segítségével, hogy ezáltal is elősegítsék a közúti közlekedési balesetek megelőzését, és a kiemelt közlekedési szabályszegések visszaszorítását.

Az akció során az egyenruhások 13 fővel szemben intézkedtek, 11 helyszíni bírságot szabtak ki összesen 115 ezer forint összegben, 2 esetben figyelmeztetéssel éltek.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy minden esetben tartsák be a közlekedési szabályokat, egymásra odafigyelve közlekedjenek, saját maguk és a többi közlekedő biztonságának megőrzése érdekében!

Hasonló ellenőrzésekre a közlekedők az elkövetkezendő időszakban is számíthatnak – közölte csütörtökön a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság. (Fotó: YouTube)