Elzárást vagy 300 ezres büntetést is kaphat a kanizsai sofőr

A nagykanizsai zsaruk egy személyautóval közlekedő 24 éves helyi férfit igazoltattak a városban, az Alapy Gáspár utcában hétfőn délután 14 óra 30 perckor. Az ellenőrzés során a rendőrök megállapították, hogy a sofőr érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkezett, valamint a vezetéstől több hatóság is eltiltotta, de ennek ellenére vezetett.

Az egyenruhások a férfit előállították, majd járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából szabálysértési őrizetbe vették, és a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság fogdájába szállították.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy amennyiben a közúti ellenőrzés során megállapítást nyer, hogy a gépjárművezető a járművezetéstől eltiltás hatálya alatt áll, úgy az egyes szabálysértésekről szóló 2012. évi II. törvény értelmében, ezen szabálysértés elkövetése akár hatvan napig történő elzárással, vagy háromszázezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható – hívta fel a figyelmet a ZMRFK.

A nagykanizsai szabálysértőt 72 órán belül bíróság elé állítják a rendőrök.