Elütötte a kanizsai zebrán, megállt, most meg keresik

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság a 20030/1678/2021. bűnügyi számon indított eljárást közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt.

Nagykanizsán, 2021. december 2-án, 16 óra 25 perckor a Teleki utca 11. számnál kiépített kijelölt gyalogos-átkelőhelyen egy idős hölgy tolta át a kerékpárját, a Tavasz utca felől a Rózsa utca irányába, amikor egy ismeretlen személy, az általa vezetett, ismeretlen forgalmi rendszámú és típusú fehér vagy szürke színű személygépkocsival nem biztosított számára elsőbbséget, és járművével a kerékpárnak ütközött, ami a hölgy lábának csapódott. Az ütközés következtében a hölgy az úttestre esett.

A gépjármű vezetője és utasa a baleset helyszínén megállt segítséget nyújtani. Mivel a hölgy a helyszínen nem kért segítséget, a járművezető és utasa távoztak a helyszínről. A baleset során a gyalogos nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett.

Az eset körülményeinek tisztázása érdekében kérjük, hogy a jármű vezetője és utasa, valamint aki szemtanúja volt a balesetnek és arról bármilyen információval rendelkezik, jelentkezzen a Nagykanizsai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán, vagy hívja a 06-93-312-190-es telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, ingyenesen hívható 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, valamint a 107-es vagy a 112-es díjmentesen hívható segélyhívó számok valamelyikén – közölte csütörtökön a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.