Elütötte a kanizsai zebrán, maradandó fogyatékosságot okozott

Egy 1989-ben született nagykanizsai férfi 2021. augusztus 23-án reggel Nagykanizsán a Hevesi úton közlekedett egy személygépkocsival, a Teleki út irányából a Rózsa utca felé. Amikor a vádlott a járművel a Hevesi úton a Munkás utca kereszteződése előtt kijelölt gyalogosátkelőhelyet megközelítette, 43-46 km/óra sebességgel közlekedett, a jármű sebességét azonban nem csökkentette, s ezért a sebesség helytelen megválasztása miatt, fékezés és balra kormányzás ellenére elütötte az előtte jobbról balra a gyalogosátkelőhelyen áthaladó nőt.

A baleset következtében a sértett 8 napon túl, mintegy 42 nap alatt gyógyuló sérüléseket szenvedett, s nála a baleset következtében maradandó testi fogyatékosság alakult ki a lépének eltávolítása miatt.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot okozó közúti baleset okozásának vétsége miatt emelt vádat a napokban – tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője. (Helyszínelési fotók: Zala Megyei Rendőr-főkapitányság)