Drogot fogyasztott az kanizsai autós, aki lesodort egy motorost az útról, majd cserbenhagyta

A 7522-es számú úton közlekedett személyautóval egy ismeretlen személy Garabonc felől Nagyrada irányába augusztus 14-én (szombaton) délután 16 óra 35 perckor. A 9-es kilométerszelvényben az előtte haladó járművek előzésébe kezdett, de nem győződött meg arról, hogy járműve előzését egy motorkerékpáros már megkezdte, és a jármű bal elejével a motorosnak ütközött.

A motoros egyensúlyát vesztve a motorról leesett, majd a bal oldali vízelvezető árokba csapódott, és súlyos sérülést szenvedett. A balesetet okozó ismeretlen személy a helyszínről megállás, és segítségnyújtás nélkül elhajtott a gépkocsijával.

A rendőrök helyszíni szemlét tartottak, majd adatgyűjtés során azonosították a járművet a baleset idején vezető 34 éves nagykanizsai férfit, akit három órával később Zalaegerszegen a körzeti megbízottak elfogtak. Az egyenruhások kábítószergyorstesztet alkalmaztak a férfivel szemben, ami pozitív eredményt mutatott, ezért további mintavételre előállították.

A Nagykanizsai Rendőrkapitányságon segítségnyújtás elmulasztása és más bűncselekmény elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki a személyt, majd őrizetbe vették, autóját lefoglalták – tájékoztatott vasárnap a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság. (Forrás és helyszínelési fotók: police.hu)