Autós ámokfutás Nagykanizsán

Egy 26 éves petriventei férfi szombati autós ámokfutása következtében hat autó rongálódott meg, több milliós kár keletkezett a nagykanizsai Platán soron parkoló autókban.

Szemtanúk szerint a férfi már a Platán sori száguldozás előtt is nagy sebességgel hajtott autókat szabálytalanul előzgetve a városban.
A Platán sorhoz délután fél négy körüli időpontban érkezett, ahol Renaultjával túlontúl gyorsan haladt az Eötvös tér felől a Rózsa utca irányába. Egy enyhén balra ívelő kanyarban kisodródott és először az utca bal oldalán ütközött autóknak, majd a jobb oldalon is megrongált ott parkoló kocsikat.

Négy autónak a bal oldala kettőnek pedig a jobb oldala sérült a személyi sérüléssel nem járó baleset következtében. A szétfröccsenő autóalkatrészek, leszakadt darabok miatt további autók is megrongálódtak.
A petriventei sofőr a vezetés előtt nem fogyasztott alkoholt és drog sem volt a szervezetében.
Az ámokfutás után teljes útzárás mellett helyszíneltek a rendőrök.

Az általa okozott kár több millió forint is lehet – mondta érdeklődésünkre honlapunknak Takács Tivadar rendőr-őrnagy a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság (ZMRFK) sajtószóvivője. (Helyszínelési fotók: ZMRFK)