Átszerelt rendszámmal bukott le Hahótnál

Egy pölöskefői férfi ellen folyamatban lévő eljárás vizsgálati szakaszát zárták le a napokban a nagykanizsai rendőrök.

A 34 éves pölöskefői férfi február 7-én 8 óra 30 perc körül Hahót külterületén, a Csapás dűlőn közlekedett egy Opel Combo típusú gépkocsival, amikor a rendőrök megállították. Az ellenőrzés során az egyenruhások megállapították, hogy az Opelre egy Fiat Uno személygépkocsira kiadott rendszámtábla van felszerelve.

Iratainak ellenőrzésekor kiderült, hogy a sofőr nem rendelkezik jogosítvánnyal sem. A járművezetőt a rendőrök elfogták, majd a Nagykanizsai Rendőrkapitányságra előállították. A sofőr ellen engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési-, egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetése miatt pedig büntetőeljárás indult.

Az eljárás során B. József a bűncselekmény elkövetését beismerte. A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait a napokban megküldte a Nagykanizsai Járási Ügyészségnek – tájékoztatott a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

Hamis rendszámú kocsival menekült a rendőrök elől Nagykanizsán

A kanizsai zsaruk január 3-án 19 óra 26 perckor akartak ellenőrizni egy Ford Mondeo típusú járművet és annak vezetőjét Nagykanizsán, a Platán sor és a Rózsa utca kereszteződésénél. A sofőr nem állt meg a rendőrök szabályos jelzésére, hanem gyorsított és továbbhajtott, azonban a közeli gimnázium mellett egy fenyőfának ütközött.