A Platán sorról került a szombathelyi fogdába

A nagykanizsai járőrök egy személyautóval közlekedő 37 éves helyi férfit igazoltattak Nagykanizsán, a Platán soron április 26-án (hétfőn) 12 óra 26 perckor. Az ellenőrzés során a rendőrök megállapították, hogy a sofőr érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkezett, valamint a vezetéstől több hatóság is eltiltotta, de ennek ellenére vezetett.

A rendőrök a férfit előállították, majd járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából szabálysértési őrizetbe vették, és a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság fogdájába szállították.

(A fotó illusztráció)

Hétfőn egy gelsei férfi is lebukott a saját falujában.

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának járőrei április 26-án 9 óra 30 perckor Gelsén, a Thury György utcában ellenőriztek egy személyautóval közlekedő helyi férfit. Az igazoltatás során felmerült a gyanú, hogy a jármű vezetője a vezetés megkezdés előtt alkoholt fogyasztott, melyet a helyszínen alkalmazott alkoholteszter is igazolt, mert pozitív értéket jelzett.

A férfit elfogták, majd további mintavétel céljából a Nagykanizsai Rendőrkapitányságra előállították. A mérési eredmények alapján büntetőeljárás indult, és a sofőrt – vezetői engedélyének elvétele mellett – gyanúsítottként hallgatták ki járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – tájékoztatott a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.