72 méter hosszan köveket raktak a vonat elé a gyerekek

A keszthelyi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

A megalapozott gyanú szerint egy 14 éves helyi fiú és további kiskorú társai még július 29-én éjszaka 22 és 23 óra közötti időben Pakod belterületén található vasúti megállónál töltötték az szabadidejüket. Miután a hangosbemondóban hallották, hogy szerelvény érkezik a megállóba, a sínpárra 71,6 méter hosszan köveket helyeztek el, hogy akadályt létesítsenek az arra közlekedő 1 mozdonyból és 3 személykocsiból álló vasúti szerelvény számára, majd távolból figyelték az eseményeket.

A mozdonyvezető a megállóban állva észrevette az akadályt, ezért nem haladt tovább, így sérülés, anyagi kár nem keletkezett, azonban a fiatalok tettükkel veszélyeztették az arra közlekedő vonaton utazó személyek testi épségét.

A nyomozók az eset kapcsán vasúti közlekedés biztonsága ellen elkövetett vétség miatt a két fiatalkorút gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Keszthelyi Rendőrkapitányság munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratokat átadták az ügyészségnek – tájékoztatott vasárnap a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.