2007-es nagykanizsai gyilkosságot zártak le

A zalai nyomozók befejezték egy 2007-es emberölési ügy vizsgálatát.

A rendőrök 2019. július elején gyanúsítottként hallgattak ki egy 43 éves helyi férfit, akit egy 12 évvel ezelőtt Nagykanizsán elkövetett emberöléssel gyanúsítottak megalapozottan.

A korábban felfüggesztett, majd újból elővett üggyel kapcsolatban a nyomozók munkája sikerre vezetett, mert a genetikai szakértő véleménye alapján elfogták a nagykanizsai férfit.

A megalapozott gyanú szerint 2007. december 8-ra virradóan a gyanúsított ablakkibontás módszerével behatolt egy idős férfi nagykanizsai lakásába és ott megkísérelt felfeszíteni egy belső szobaajtót. Az elkövető bántalmazta a zajra felébredt férfit, aki a fején és testszerte több sérülést szenvedett el, majd később lakásában életét vesztette.

Kihallgatását követően a férfit őrizetbe vették és vele szemben előterjesztést tettek letartóztatására, amit az ügyészség indítványára a bíróság 2019. július 3-án elrendelt.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a férfival szemben emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárás vizsgálati szakaszában szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az ügyben keletkezett iratokat a napokban átadták az illetékes ügyészségnek – tájékoztatott a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

Tizenkét év után fogták el egy nagykanizsai gyilkosság gyanúsítottját

A zalai nyomozók elfogták egy 2007-es emberölési ügy feltételezett elkövetőjét. Több mint 12 évvel ezelőtt, 2007. december 8-án Nagykanizsán, egy lakóépületben egy férfi holttestét találták meg rokonai, akin bántalmazás nyomai voltak. A büntetőeljárásba bevont igazságügyi orvosszakértő véleménye alapján az idős férfi halálát idegenkezűség okozta. Zalaegerszegen Dr. Jandó Zoltán r.