Áprilisban megkezdődik a Platán sor és a Teleki utca ivóvíz-közhálózatának felújítása

Április elején megkezdődnek a munkálatok a Teleki utcán és a Platán soron a KEHOP-2.1.1-21-2022-00016 azonosítószámú, Víziközmű hálózat rekonstrukció Nagykanizsán – a Platán sori és Teleki utcai ivóvíz közhálózat felújítása” című projektnek köszönhetően.

Tavaly október 13-án hatályba lépett a Projekt Támogatási Szerződése, és megkezdődött a kiviteli tervek elkészítése. A tervezési és később a kivitelezési feladatokat a SZABADICS Építőipari Zrt. és az AQUAPROFIT Tervező és Építő Zrt. konzorciuma látja el.

(Fotó: archív: Csőtörés a kanizsai Platán sornál. Remélhetőleg a felújítást követően nem láthatunk ilyesmit. Fénykép: S. Varga György/KanizsaPress)

A fejlesztés során megvalósul:

  • a Platán soron mintegy 500 m hosszú ivóvízvezetékpár, valamint bekötővezetékek és szerelvények cseréje;
  • a Teleki utcában mintegy 900 m hosszú ivóvízvezetékpár, valamint bekötővezetékek és szerelvények cseréje;
  • a Teleki és Hevesi Sándor utcai körforgalomnál lévő „régi” víztoronynál található nyomásfokozó telepen a szivattyúk cseréje.

A kivitelezés a két utcában párhuzamosan, és ütemekre bontva kerül megvalósításra.
A kivitelezés idejére a Telek utcában szakaszosan lezárásra kerül a két külső forgalmi sáv, illetve az építési anyagok, kitermelt föld is a munkaterületen kerül elhelyezésre. Az esetleges és nem üzemzavarból adódó korlátozásokról a Kivitelező előzetesen a helyszínen ad tájékoztatást az érintett ingatlan tulajdonosok részére.

A Platán soron csak kisebb fennakadások lesznek, lezárás nem várható, mivel a kivitelezés alapvetően a járdát és a zöld területet érinti. Az érintett ingatlanok megközelítése és vezetékes ivóvíz ellátása biztosított lesz.

A lakosságot szórólapok, plakátok segítségével tájékoztatjuk, illetve kérjük, figyeljék a sajtóban, a www.nagykanizsa.hu és a www.kanizsaifejlesztesek.hu oldalakon, a Facebookon és az online felületeken megjelenő tájékoztatókat.

A kivitelezés megkezdése előtt lakossági fórumot is szervezünk, várhatóan a 2023. március utolsó hetében.
A várható fennakadások miatt kérjük türelmüket és megértésüket, közös célunk, hogy a vezetékcserék mielőbb megvalósulhassanak!

A projekt tervezett befejezési határideje: 2023. október 15. – közölte Facebook oldalán a napokban a Kanizsai fejlesztések hivatalos oldal.