Szombaton tartják a XVII. Balatonfenyvesi Kisvasúti Napot

Szombaton egész napos programsorozattal, vonatozással, kiállításokkal, borkóstolóval és bemutatókkal egybekötve tartják meg a XVII. Balatonfenyvesi Kisvasúti Napot.

 A Balatonfenyvest Somogyszentpállal összekötő, a Nagyberken átvágó kisvasút napja térzenével és a “Nyitott kapuk” programmal kezdődik, melynek során bárki betekintést nyerhet abba, hol és milyen eszközökkel javítják helyben a kisvasút szerelvényeit szükség esetén.
Az ünnepélyes megnyitó 10.15-kor a fővárosi gyorsvonat Balatonfenyvesre érkezése után lesz, majd különvonat indul Somogyszentpálra, ahol műsorral és somogyszentpáli pogácsával várják a vendégeket.
Déltől Balatonfenyves kisvasúttal is megközelíthető imremajori településrészén folytatódik a program, ahol bogrács ételeket lehet fogyasztani, valamint lesz vasútmodell kiállítás, agroturisztikai kiállítás és vásár, mezőgazdasági járműbemutató és egyéb, estig tartó szórakoztató és gyerekprogramok.
A rendezvény idején közlekednek a menetrendszerinti járatok, amelyeket a különvonatokkal együtt Mk 48 sorozatú mozdonyok továbbítanak.

Vélemény, hozzászólás?