Las Vegas, a kaszinók városa

Las Vegas

A legtöbb embernek van bakancslistája. És sok ember Las Vegast is felírja erre a listára. Las Vegas nem csupán a hoteleiről és kaszinóiról híres, hanem nagyon sok látványosság van a Stripen kívül is, merthogy ezeknek a hoteleknek és kaszinóknak a többsége Las Vegas központi helyet elfoglaló utcáján magasodnak.

The Mirage híres kaszinója

A nevadai Las Vegas egyik leghíresebb szállodája és kaszinója, a Mirage. A kaszinót a nagy kaszinómogul, Steve Wynn építtetette. A kaszinó 1989-ben nyitotta meg a kapuit. A hotel ablakai aranyosan csillognak, merthogy a színezés során valódi aranyport használtak. A Mirage lehet, hogy sokak számára ismerős, mégpedig a Pókember című filmből, amelyben Matt Damon volt a főszereplő és a célja nem más volt, mint bejutni a Mirage pókerteremébe. A Mirage kaszinó más filmből is ismerős lehet, hiszen a Bilkó főtörzs egyik jelenete is itt játszódott, amelyben Steve Martin volt az egyik főszereplő.

Las Vegas Strip

A város leghíres útszakasza a vegasi Strip, amely majdnem 7 km hosszan kígyózik. A Strip zsúfolásig van kaszinóval és hotellel, így aki nem elégszik meg az online rulett játék használatával, és a kaszinózás miatt érkezik Las Vegasba, szinte egy helyen élheti ki ez irányú szenvedélyét. A Stripen olyan látványosságok találhatók, mint a Bellagio előtti tóban lévő szökőkút, amely meghatározott zenei koreográfiára szökell a magasba. A kis Velence is megtalálható itt, ahol gondolázni is lehet. A mesebeli várakra emlékeztető Excalibur Hotel és Kaszinó is itt magasodik. A City Center, vagyis a városi pláza is ezen a részen terül el. A pláza nem csak üzletekkel van tele, hanem remek szórakozóhelyekkel is.

A Luxor Hotel és Kaszinó

Csak úgy, mint a piramisokkal, a Luxor Hotellel is próbálják az embereket lenyűgözni a giga méreteivel. Az egyiptomi motívumokkal díszített szálloda valami csodásan néz ki. A bejáratnál nem csak egy piramis látható, hanem a Szfinx is, amely sokkal magasabb, mint az eredeti. A hotel belső tere is az ókori Egyiptomot idézi, hiszen a Nílus egy része is látható, illetve a Királyok-völgye és a luxori templom is. Még a liftek is hasonló kinézetűek, mint egy piramis. Semmit sem bíztak a véletlenre.

Egy kis érdekesség Las Vegasról

Las Vegasban 34 helyi golfpálya található.

A városban, naponta, átlagosan 335 esküvőt tartanak.

Las Vegasban nagyon sok szálloda magasodik. A hetvenes években mintegy 35000 szállodai szobát számoltak, napjainkban ez a szám körülbelül 150000.

Az MGM Grand Hotel épületén kívül lévő bronzoroszlán súlya mintegy 45 tonnát nyom.