Hogyan is néz ki egy luxuskemping fotózása testközelből?

Jancsó Gergely építészeti, valamint enteriőr területekre specializálódott fotósként munkája során a hatékony fényképek elkészítésén dolgozik. A megbízói között egyaránt vannak szállodák, illetve munkájukra nagyon is igényes építészek és tervezők is.

Elmondása szerint életének egyik legjobb három napját volt szerencséje eltölteni a Szegedtől nem messze található Ruzsán, ahol a Homoki Lodge fotózása volt a feladata. Rövid bejegyzésünkben ennek a három napnak a történéseit osztjuk meg az olvasóval.

A Homoki Lodge fotózása

A Glamping szó nyersfordításban luxuskempinget jelent. Ez a fogalom a sátor nyújtotta szabadságot, valamint egy ötcsillagos szálloda kényelmét egyaránt ötvözi. Pontosan ezzel a szóval írható le a Homoki Lodge is, ahol a vendégek luxus bungalóban tölthetik az éjszakát.

Gergely érkezése előtt már 4 fotós is lencsevégre kapta magát a szálláshelyet, viszont a tulajdonosok nem voltak megelégedve ezekkel a fotókkal. Ez nem feltétlen az előző fotósok hibájából fakad, ugyanis az apró, kör alakú belterek fotózása nagyon komoly kihívást jelent.

Annak érdekében, hogy a fotó igazán vissza tudja adni a hely hangulatát, valóban olyan fotósra volt szükség, akinek az enteriőr fotózás és az épületfotózás a specifikus területe.

Kezdeti teendők

Gergely már a munkát megelőző este a helyszínre érkezett, hogy reggel kipihenten ébredjen, fotózásra készen. A jurtákon kívül megtalálható a Lodge része a szállásnak, amik téglaépületek nádfedéllel.

Itt jelenleg három szobatípus fotózására volt lehetőség, ugyanis a negyedik még felújítás alatt van. Meglehetősen kevés természetes fény állt rendelkezésre, mert nem túl sok szűrődött be az ablakokon, de azért a délelőtti időzítésnek hála ennyi még pont elegendőnek bizonyult.

Délután került sor a bungalókra. Kiemelt feladat volt, hogy fotókon a belső tér összes részét, “emeletét” be kellett mutatni. Ez egyáltalán nem volt könnyű, szűk volt a tér is, speciális objektív nélkül ez szinte lehetetlen vállalkozás.

Precíz munkamenet

A megrendelő házaspár precizitása és odafigyelése igazi felüdülést jelentett Gergelynek. Egyaránt biztosítottak minden körülményt a minőségi munkához, és azzal is tisztában voltak, hogy a feladat összetettsége igénybe veszi az egész napot.

Bár a fotózás egy naposra volt tervezve, az este beköszönte miatt másnap délután kettőre sikerült végezni a teljes munkával. Jancsó Gergely szívesen maradt még másnap délutánig, hiszen számára nagyszerű élményként fog megmaradni ez a három nap.