Las Vegas, a kaszinók városa

Las Vegas

A legtöbb embernek van bakancslistája. És sok ember Las Vegast is felírja erre a listára. Las Vegas nem csupán a hoteleiről és kaszinóiról híres, hanem nagyon sok látványosság van a Stripen kívül is, merthogy ezeknek a hoteleknek és kaszinóknak a többsége Las Vegas központi helyet elfoglaló utcáján magasodnak.

The Mirage híres kaszinója

A nevadai Las Vegas egyik leghíresebb szállodája és kaszinója, a Mirage. A kaszinót a nagy kaszinómogul, Steve Wynn építtetette. A kaszinó 1989-ben nyitotta meg a kapuit. A hotel ablakai aranyosan csillognak, merthogy a színezés során valódi aranyport használtak. A Mirage lehet, hogy sokak számára ismerős, mégpedig a Pókember című filmből, amelyben Matt Damon volt a főszereplő és a célja nem más volt, mint bejutni a Mirage pókerteremébe. A Mirage kaszinó más filmből is ismerős lehet, hiszen a Bilkó főtörzs egyik jelenete is itt játszódott, amelyben Steve Martin volt az egyik főszereplő.

Las Vegas Strip

A város leghíres útszakasza a vegasi Strip, amely majdnem 7 km hosszan kígyózik. A Strip zsúfolásig van kaszinóval és hotellel, így aki nem elégszik meg az online rulett játék használatával, és a kaszinózás miatt érkezik Las Vegasba, szinte egy helyen élheti ki ez irányú szenvedélyét. A Stripen olyan látványosságok találhatók, mint a Bellagio előtti tóban lévő szökőkút, amely meghatározott zenei koreográfiára szökell a magasba. A kis Velence is megtalálható itt, ahol gondolázni is lehet. A mesebeli várakra emlékeztető Excalibur Hotel és Kaszinó is itt magasodik. A City Center, vagyis a városi pláza is ezen a részen terül el. A pláza nem csak üzletekkel van tele, hanem remek szórakozóhelyekkel is.

A Luxor Hotel és Kaszinó

Csak úgy, mint a piramisokkal, a Luxor Hotellel is próbálják az embereket lenyűgözni a giga méreteivel. Az egyiptomi motívumokkal díszített szálloda valami csodásan néz ki. A bejáratnál nem csak egy piramis látható, hanem a Szfinx is, amely sokkal magasabb, mint az eredeti. A hotel belső tere is az ókori Egyiptomot idézi, hiszen a Nílus egy része is látható, illetve a Királyok-völgye és a luxori templom is. Még a liftek is hasonló kinézetűek, mint egy piramis. Semmit sem bíztak a véletlenre.

Egy kis érdekesség Las Vegasról

Las Vegasban 34 helyi golfpálya található.

A városban, naponta, átlagosan 335 esküvőt tartanak.

Las Vegasban nagyon sok szálloda magasodik. A hetvenes években mintegy 35000 szállodai szobát számoltak, napjainkban ez a szám körülbelül 150000.

Az MGM Grand Hotel épületén kívül lévő bronzoroszlán súlya mintegy 45 tonnát nyom.

A Párjáték párkapcsolati magazin csábítóan vonzó cikkekkel vár!

A parjatek.hu párkapcsolati magazincélja, hogy hasznos cikkek közbenjárásával ténylegesen támogatójává avanzsáljon az egészséges és boldog párkapcsolatoknak. Bár az ember azt hihetné, hogy ez az a téma, amiben mindenki jártas, ösztönösen ismerve a feleleteket, valójában ez a legkevésbé sem valószerű elképzelés.

A hosszantartó, kiegyensúlyozott párkapcsolatoknak milliónyi titka van, és mind közül talán a legfontosabb, hogy sohasem lehet hagyni kialudni a vonzalom lángját. Sokan úgy vélik, hogyha már megtalálták életük szerelmét, akkor megtettek mindent, amit lehetett és ennyi. Kényelmesen bele lehet helyezkedni a szívmeleg komfortba és jöhet a vízözön. A helyzet az, hogy utóbbi problémák képében garantáltan bekopogtat, mert a társas kapcsolatok sikeréért dolgozni kell, s ebbe természetesen a barátságok, sőt még a családi viszonyok is beletartoznak. Az egymás iránt érzett tisztelet és szeretet nem elég ahhoz, hogy a szerelem ne alakuljon át valami egészen mássá.

Az őszinteség az egyik alappillére a megingathatatlan várnak, a másik pedig a tájékozottság.

Tény az is, hogy nem minden kapcsolat válik hosszú távúvá, viszont attól még, hogy rövidebb periódust ölel fel a kapcsolódás, azért az alapvető emberi értékek megteremtése és figyelembe vétele elengedhetetlen. Ráadásul itt már főszerepet játszanak a védekezéshez, az intim együttléthez tartozó íratlan és írott szabályok is, amelyeket azt gondolhatnánk, hogy a mai világ felvilágosult emberei nem hágnak át, de a statisztika másról árulkodik. 1000 elvileg védekezéssel bebiztosított aktusból 800 terhességgel végződik, vagyis a biztonságos együttlét körülményeinek megteremtésével láthatóan vannak problémák.

A parjatek.hu párkapcsolati magazin a legkínosabbnak vélt, mégis életbevágóan fontos kérdéseket is körbejárja, kézzel fogható, elsajátítható válaszokkal szolgálva.

Az oldalon lazább témákban is böngészhetsz: felfedezheted a csábítás elsajátítható jellemvonásait, tippeket találhatsz a tökéletes randevú megszervezésére, de hogy komolyabb vizekre is evezzünk, a terhességgel együtt járó lelki és fizikai változásokat is pennavégre kaptuk a gyermekáldás előtt álló, izgatott leendő szülők okulására.

Vajon miért nem értik a karácsonyi köszöntő és a szép versek lényegét manapság?

A téli hónapok cudar időjárása, a napsütésmentes napok és a folytonos robotolás nagyon megviseli az embert. Ám, amikor elérkezik a karácsony, akkor minden varázslatosság válik egy karikacsapásra. Ilyenkor érdemes elővenni a könyvet, amelyben a lelket melengető karácsonyi köszöntő rejlik, és végiglapozni azt további szép versek után kutatva.

A szeretet ünnepének közeledtével a mai kor emberei még feszültebbé válnak, teljesen elfelejtették, hogy ez az időszak miről szól a keresztények életében. A mindennapok terhelő problémái és megoldandó feladatai szinte elviselhetetlen súlyként nehezednek a vállaikra. Az elméjük, a testük és a lelkük nem pihenhet, pedig a szép versek segítségével hamarabb ledobhatják ezeket a terheket. Ezek a költemények reményt adhatnak a csúf mindennapokban, amolyan mankóként szolgálhatnak.

Ám a karácsony, az más! Sokak erőltetettnek érzik a szupermarketekben található felhajtások, a túl korán kihelyezett fénysorok és a tömérdek előre legyártott ajándékok megjelenése miatt. Nehéz megtalálni az ünnep igazi mondanivalóját, ha csak le nem lassítunk kicsit, és körbe nem nézünk a barokkos díszítés mentes világban. Így már a karácsonyi köszöntő sem csak szavak egymásutánja, hanem képes átérezni az ember, és újra felfedezni a vallásban és a karácsonyi szellemben a békét, a hálát és a szeretetet. És nemcsak az a személy, aki felolvassa ezt a köszöntőt, és a szép versek egymásutánját, hanem az is, aki hallgatja. A titok nem a felvésett sorokban rejlik, hanem az előadásban.

Hiszen aki hisz és remél, az hitet és reményt adhat társainak. És ez a fontos a jelenben, ebben a reményvesztett világban. Mert a karácsonyi köszöntő mit sem ér úgy, ha az előadója nem érzi át a karácsony szellemét. Mert a karácsony a lélekben lakozik, és ezt az érzést mindig ápolni kell. A csodás karácsonyi versek gyűjteményéért keresse fel weboldalunkat!

Bababútor webáruház – gyerekeink örömére

Aki már valaha rendezett be gyerekszobát, az tudja, egyáltalán nem leányálom ez a projekt, annak dacára, hogy első ránézésre hálás feladatnak tűnik. A téma azonban rengeteg csapdát rejt, számtalan dologban kell helyesen döntenünk. Nagy segítséget jelent ebben a folyamatban egy jó bababútor webáruház, hiszen rengeteg információt megtudhatunk az itt található termékleírásokból, cikkekből, tanácsokból.

Van néhány alapvető dolog, amit csak mi, a vásárlók dönthetünk el az aktuális igények függvényében. Nagyban befolyásolja a vásárlás kimenetelét, hogy mekkora gyereknek akarunk szobát berendezni. Fontos átgondolni, hogy van-e már valami a berendezni kívánt szobában, vagy mindent most óhajtunk beszerezni. Valószínűleg a gyerek kora lesz az a tényező, ami a legtöbb mindent befolyásol majd. Minden bútordarab közül a létező legfontosabb talán az ágy, hiszen anélkül nem megy semmi úgy, ahogyan kellene. Egy jó minőségű, dekoratív gyerekággyal nem lőhetünk mellé, hiszen az szó szerint felér egy bútordarabbal. Nagyobb gyerkőcöknél már trükkösebben kell megközelíteni a témát.

Amennyiben nem újszülött, hanem néhány éves gyereket próbálunk meg rávenni a szülői ágy vagy szoba elhagyására, több fifikára van szükség. Ilyenkor jönnek képbe a mesefigurás elemek, a színek, a megvilágítás. Ha kellően beletalálunk a gyerek álmaiba, vagy sikerül kialakítani egy olyan szobát, amiről még ő sem mert álmodni, akkor garantált lesz a tervezett költözés. Külön pikantériája lesz a döntésnek, ha már iskolás a gyerek, hiszen ebben az esetben még több dologra lesz szükség. Nem lesz mindegy, milyen a szék, az asztal, a kiegészítők megjelenése. Bánatra azonban nincsen ok, hiszen egy jó internetes üzlet egy lépéssel mindig előttünk jár, és felhívja olyan döntési tényezőkre is a figyelmünket, amit nem is gondoltunk volna. Ezáltal sokkal jobban körbe tudjuk járni, át tudjuk gondolni az egyes vásárlási döntéseinket.

Kár lenne kihagyni az internetes válogatás lehetőségét ebből az életre szóló döntésből. A gyerekszoba kulcsfontosságú jelentőséggel bír gyerekeink emlékeinek kialakításában.

Hajléktalanok közt a kanizsai Citromszigeten

Egy februári nap délutánján, kaptam egy telefonhívást.

– János vagyok. Azt szeretném kérdezni, egyik este eljönnél a hajléktalan szállóra előadást tartani a régi Nagykanizsáról. Olvastam a könyvedet, amit írtál, az adta az ötletet. Elég gyakran hívunk meg különböző előadókat, hogy egy kicsit felrázzuk ezeket a szerencsétlen sorsú embereket.

(A Citromsziget bejárata ma. Fotó: S. Varga György)

– Elvállalnád? – Természetesen János. – Mikor kellene mennem? – úgy gondoltam jövő hét szerdán, ha neked is megfelel, este hatkor várnánk. Rendben ott leszek.

A tervezett napon hideg, fagyos téli este volt. Csikorgott a hó az autó kerekei alatt, ahogy befordultam az udvarba. A cím Nagykanizsán a helyiek által Citromszigetnek nevezett, szükséglakásokból álló lakónegyed egykor József főherceg laktanya néven a Monarchia katonáinak épülete volt.

(A nagykanizsai József Főherceg laktanya 1890-ben)

Diadalíves, impozáns főkapujával, a zárt, négyszögletű udvar köré egységes koncepcióval kialakított kaszárnya az időszak legszebb katonai létesítményei közé tartozott. A másik feléből már kiköltöztették a lakókat üresen áll.

Ebben az épületben lett kialakítva a hajléktalanok számára a szálló. Vegyes érzelmekkel közeledtem a bejárat felé. Még soha nem jártam ilyen helyen. Némi humorral mondhatnánk, szerencsére. Bár ha belegondolunk, úgy mint a börtönben mindenkinek van itt is egy téglája. Az emberi sorsot előre nem lehet tudni. Ma még jól élsz, mindened megvan, eszedbe sem jut, hogy kerülhetsz ilyen helyzetbe. Pedig van ilyen ,hallva az ottani emberek sorsát.

Kicsit előbb érkeztem, így volt időm beszélgetni az ottani portaszolgálatossal, gondnokkal.

(Zsákutca a Citromszigetnél. Fotó: S. Varga György)
 • Jó estét. Bemutatkoztam. Én vagyok az, aki ma előadást fogok tartani az itt lakóknak.
 • Igen tudok róla, János ideszólt. Hamarosan ő is itt lesz. A portás az, aki rendezgeti az ott lakókat, ha szükséges adományokból származó élelmiszereket ad, tisztálkodó szereket, ha valakinek igénye van rá.
 • Sokan vannak? Tettem fel első kérdésemet, hiszen el kell kezdeni a beszélgetést valamivel.
 • Jelenleg telt házzal „üzemelünk” majd meglátja, még a folyosókon leterített szivacsokon is alszanak. Nekik már nem tudtunk ágyat biztosítani. Van női körletünk is. Csak éjszakára tudunk menedéket adni, nappal el kell, hogy hagyják a szállót. Délben ebédet adunk arra visszajönnek, már aki igényli a meleg ételt.

Vannak, akik italos aludobozokat gyűjtenek, leadják, ebből vesznek némi ételt maguknak, de legtöbbször kannás bort, hogy a hideget jobban bírják. Van itt olyan is, akinek nyugdíja van, de nem elég arra, hogy drága albérletet tartson, fel ezért itt húzza meg magát. Nagyon vegyes a társaság.

(Fotó: S. Varga György)

Van itt egykori menő pincér, áruházvezető, diplomás művezető, aki a város nagyüzemében dolgozott. Majd meglátja ön is, ha beszélget velük. Kiszámíthatatlan az emberi sors. Mondjuk nagy százalékukat az alkoholizmusuk juttatta ide. Szétment a család a bíróság jóformán mindent a feleségnek ítélt, szép lassan ide jutott. Ittas állapotban ide nem jöhetnek be. Itt is vannak házi szabályok.

 • Hogyan viselkednek egymással? Tettem fel a következő kérdésemet.
 • Mint minden helyen ahol összezárva élnek emberek itt is vannak konfliktusok. Nem nagyon lehet előhagyniuk semmit, mert a többiek ellopják. Ebből sok nézeteltérés adódik. szerencsére súlyosabb est nem történt. Gyakori a rendőri jelenlét, keresnek valakit, vagy csak körülnéznek. Közben megérkezett János is.
 • Azt hiszem, indulhatunk, már ott vannak az ebédlőben. Kopogtak lépteink az egykori laktanya folyosóján, ahogy mentünk az ebédlő felé. Az egykoron szebb napokat látott épület meglehetősen rossz állapotban van. Hullik a vakolat, repedeznek a falak. Ráférne egy felújítás. A város vezetése nem sokat áldoz erre az intézményre. Belépve az ebédlőbe, már ott álltak a falak mellett, vagy széken ülve várták a kezdést.
(A Citromsziget udvara. Fotó: S. Varga György)

Körülnéztem, elég vegyes társaság gyűlt itt össze, viszont azt jó dolognak tartottam, hogy érdeklődők, nem süllyedtek bele a közönybe, még érdekli őket valami. János bemutatott az embereknek. Felém fordult.

 • Azt szeretném, ha a könyved agyagából merítve mutatnád be, milyen is volt az élet egykor ebben a városban. Gondolkodtam, mivel is kezdjem, aztán úgy döntöttem a régi vendéglátással kezdem, gondolván , hogy itt ez a téma fülekre lel. Nem tévedtem ebben. Érdekes volt, hogy nagy százalékuk nem kanizsai volt, hanem különböző városokból jöttek ide. Volt, amelyikük Győrből érkezett. Viszont azok, akik itt élték le életük nagy részét azokban emlékek jöttek elő, vissza visszakérdeztek.
  Egy öregember kiáltott felém, amikor a régi Halászcsárdát mutattam be.
 • Ott volt az esküvői vacsoránk, még hetvenben. Ha jól láttam egy könnycsepp csillogott a szemében. Amikor a Park étteremnél tartottam felállt egy magas szakállas fickó.
 • Tudja mennyi nótát elhúzott ott nekem a Bucska – Ott lehetett a legjobb tatár bifszteket enni- Ez így igaz erősítettem meg. – Magam is sokat jártam oda a barátaimmal.
 • Nagy kár, hogy megszűnt, tette hozzá a fickó aztán leült. Egy jó órát beszéltem nekik a régi élhető városról , megemlítve a számtalan munkalehetőséget, kiemelve az akkori rendszer pozitív dolgait. Mert volt olyan. Befejeztem mondókámat megköszöntem azt, hogy eljöttek meghallgatni, kis előadásomat.
  Rumcájszra emlékeztető figura lépett oda hozzám.
(A Citromsziget bejárata esti fényben. Fotó: S. Varga György)
 • Ajándékot nem hoztál? Tegezett, bár jóval fiatalabb volt nálam. Mielőtt válaszolhattam volna egy másik sorstársa leintette.
 • Örülj annak, hogy eljött ide. Megint beszívtál? Nem volt válasz elsompolygott az illető. Ahogy Jánossal mentünk kifelé, a falak mentén, a folyosón több ember aludt leterített szivacson kabátjukkal betakarózva. Egyikük felmordult. – Mi a fa… t hangoskodtok aludni, akarok! János leintette.
 • Ne törődj vele, ilyenek. Bizonyos fokig megértem az agresszivitásukat. Kemény „élet” ez. Azon gondolkoztam kifelé menet, van-e megoldás a hajléktalanságra. A világon mindenhol létezik, egyik ország sem tudta megoldani ezt a problémát. Az állam milyen mértékben tudja felvállalni őket?

Vegyes érzelmekkel tértem haza. Tapasztalásnak jó volt, elgondolkodtató…

(Írta: Pusztafi Attila)

Kanadai Acana kutyatáp kis- és nagykutyáknak

Az Acana egyedi receptúra alapján tervezi meg a tápokat. A nagyobb méretű, felnőtt kutyáknak különleges és magas hús-részaránnyal bír, megfelelő fehérjeforrást biztosítva. Az ilyen Acana kutyatáp egyharmadát friss hús alkotja. Az elkészítéshez felhasznált szénhidrátok alacsony glikémiás indexel bírnak, így nem okoznak egészségügyi problémát. Megelőzi a túlsúly kialakulását. A tápszer többféle zöldséget és gyümölcsöt is tartalmaz.

A vitaminok és az ásványi anyagok összetételének köszönhetően, minden olyan létfontosságú anyagot tartalmaz, ami megőrzi az állat vitalitását. A kanadai Acana kutyatáp helyi alapanyagokból készül. Különlegessége, hogy a felhasznált alapanyagok mindegyike emberi fogyasztásra is alkalmasak. A kutyaeledel mesterséges adalékanyagoktól teljesen mentes.

Páratlan íz-világgal rendelkezik, amit kifejezetten a magas, mélyhűtött, friss máj tartalmának köszönhet. A kölyök kutyáknak készült Acana kutyatáp ezzel szemben extra magas, 70 százalékos hústartalommal bír.

Kitűnő minőségű alapanyagainak köszönhetően, optimális fejlődést tud biztosítani minden kiskutyusnak. Gyógynövényekkel dúsított, így az emésztésre is jó hatással van. A táp korlátozott mennyiségű szénhidrátot tartalmaz, amelyeket magvakból, lencséből, borsóból állítottak össze. Nem tartalmaz gabonaféléket, így teljes mértékben gluténmentes eledelnek tekinthető.

Az Acana kutyatáp helyi fűfélékkel dúsított, amelyek a kisállat anyagcseréjére vannak hatással. Telített zsírsavakkal és cinkkel erősítik a bőr és a szőrzet egészségét. Jelenleg több mint 50 országban található meg, közöttük Magyarországon is kényelmesen megrendelhető a Webtáp portálra kattintva.

A jó festékbolt sikere a változatos felhozatal

Az otthon melegét nemcsak a bútorok és a lakberendezési tárgyak biztosítják. Sok múlik a falak színharmóniáján is, valamint az olyan kőművesi megoldásokon, amelyek különlegessé teszik az Ön lakását. Egy festékbolt nagyon sok terméket kínál ehhez és itt nemcsak a kültéri vagy beltéri fajtákra kell gondolni.

A festékeken túl, lakkok, lazúrfestékek, pácok is találhatóak, amelyekkel csodásan lehet a fafelületeket kezelni, a szigetelésekhez pedig megannyi habszivacs, gumipánt, szilikon és gipszkarton kell a vásárlók és a mesteremberek rendelkezésére álljon.

Ráadásul a festékbolt kínálata több márka termékeiből kell álljon, így azok is minőségi munkát tudnak végezni a lakásban, akik nem a tehetősek táborába tartoznak. Egyre nagyobb trend a szobák kifestése úgy, hogy tapétával vagy tapétacsíkokkal tarkítják, így egy sokkal elegánsabb és különlegesebb külalakot lehet adni a falnak.

A jó festékbolt tapétaválasztékot is kínál a vevőknek. Ha Ön egyedül szeretne nekilátni a lakásfelújításnak, akkor nemcsak a minőségi festékanyagokra és egyéb termékekre lesz szüksége, hanem be kell szerezze a spatulától kezdve a festékrolnin át egészen a létráig mindent, ami a munkát megkönnyíti. A Festékaréna online festékbolt megoldást nyújt mindenkinek, mind anyagok, mind eszközök terén.

Segítségével a mesteremberek és a hobbi ezermesterek is könnyedén boldogulnak. Látogassa meg a honlapunkat és tekintse meg széles kínálatunkat! A poranyagoktól kezdve a pigmentekig bőven van miből válogatni. Ez a festékbolt mellesleg házhoz szállítja a megrendelt termékeket, így elkerülheti a sorban állást és a felesleges időtöltést az anyagbeszerzés miatt.

Hogyan is néz ki egy luxuskemping fotózása testközelből?

Jancsó Gergely építészeti, valamint enteriőr területekre specializálódott fotósként munkája során a hatékony fényképek elkészítésén dolgozik. A megbízói között egyaránt vannak szállodák, illetve munkájukra nagyon is igényes építészek és tervezők is.

Elmondása szerint életének egyik legjobb három napját volt szerencséje eltölteni a Szegedtől nem messze található Ruzsán, ahol a Homoki Lodge fotózása volt a feladata. Rövid bejegyzésünkben ennek a három napnak a történéseit osztjuk meg az olvasóval.

A Homoki Lodge fotózása

A Glamping szó nyersfordításban luxuskempinget jelent. Ez a fogalom a sátor nyújtotta szabadságot, valamint egy ötcsillagos szálloda kényelmét egyaránt ötvözi. Pontosan ezzel a szóval írható le a Homoki Lodge is, ahol a vendégek luxus bungalóban tölthetik az éjszakát.

Gergely érkezése előtt már 4 fotós is lencsevégre kapta magát a szálláshelyet, viszont a tulajdonosok nem voltak megelégedve ezekkel a fotókkal. Ez nem feltétlen az előző fotósok hibájából fakad, ugyanis az apró, kör alakú belterek fotózása nagyon komoly kihívást jelent.

Annak érdekében, hogy a fotó igazán vissza tudja adni a hely hangulatát, valóban olyan fotósra volt szükség, akinek az enteriőr fotózás és az épületfotózás a specifikus területe.

Kezdeti teendők

Gergely már a munkát megelőző este a helyszínre érkezett, hogy reggel kipihenten ébredjen, fotózásra készen. A jurtákon kívül megtalálható a Lodge része a szállásnak, amik téglaépületek nádfedéllel.

Itt jelenleg három szobatípus fotózására volt lehetőség, ugyanis a negyedik még felújítás alatt van. Meglehetősen kevés természetes fény állt rendelkezésre, mert nem túl sok szűrődött be az ablakokon, de azért a délelőtti időzítésnek hála ennyi még pont elegendőnek bizonyult.

Délután került sor a bungalókra. Kiemelt feladat volt, hogy fotókon a belső tér összes részét, “emeletét” be kellett mutatni. Ez egyáltalán nem volt könnyű, szűk volt a tér is, speciális objektív nélkül ez szinte lehetetlen vállalkozás.

Precíz munkamenet

A megrendelő házaspár precizitása és odafigyelése igazi felüdülést jelentett Gergelynek. Egyaránt biztosítottak minden körülményt a minőségi munkához, és azzal is tisztában voltak, hogy a feladat összetettsége igénybe veszi az egész napot.

Bár a fotózás egy naposra volt tervezve, az este beköszönte miatt másnap délután kettőre sikerült végezni a teljes munkával. Jancsó Gergely szívesen maradt még másnap délutánig, hiszen számára nagyszerű élményként fog megmaradni ez a három nap.

“Csak egy pillanat!” – új programelemek Zalakaroson az Egészség Évének jegyében

Márciustól a „Csak egy pillanat” elnevezésű akció keretében vehetnek igénybe a vendégek ingyenes vércukormérést a Zalakarosi Fürdőben mind a komplex, mind a Go Bike belépőkhöz, de a városi sportrendezvényeken résztvevők is kérhetik a vércukorszintjük ellenőrzését a helyi kerékpáros centrumban. Mindezek mellett szemléletformáló túrákkal folytatódik a Go Bike program, kutyás futással bővül a IV. Kis-Balaton futóverseny, de kerékpáros kör is alakul az Egészség Évében Zalakaroson.

Rekordszámmal, 15 %-kal nőttek a kereskedelmi vendégéjszakák Zalakaroson 2018-ban, de a szezoni koncentráció is jelentősen csökkent a fürdővárosban. A Zalakarosi Fürdő is kiemelkedő üzleti évet zárt, a látogatók száma 5 százalékos növekedéssel haladta meg a 650 ezret. A jelentős növekedéshez nagyban hozzájárult az aktív és egészségturisztikai termékek integrációja is, ezért Zalakaros idén újabb egyedülálló kezdeményezéssel és programelemekkel bővíti kínálatát a 360 fokos egészségtudatosság jegyében.

Az Egészség Éve Karoson

„Nemrégiben hirdettük meg az Egészség Évét Zalakaroson, melynek nagykövetéül Laky Zsuzsit és családját kértük fel. A Csak egy pillanat kampány ennek egy újabb állomása, melynek keretében márciustól díjmentes vércukormérést vehetnek igénybe azok a vendégeink, akik hétfő és csütörtök között váltanak komplex, vagy Go Bike belépőt a Zalakarosi Fürdőbe.” – mondta el Cziráki László, a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója.

Ingyenes vércukormérés

Ma Magyarországon rengeteg családot érint a cukorbetegség, több százezren nem tudnak róla, hogy magasabb a vércukorszintjük a kívánt értéknél. Az ingyenes vércukormérést a Zalakarosi Fürdő szakemberei végzik a Synmed csoport által biztosított eszközökkel Zalakaros város támogatásával. A mérések nem minősülnek diagnózisnak, kizárólag tájékoztató jellegű adatok, de akinek eltérnek az értékei a kívánatostól, azt orvoshoz irányítják a méréseket végző szakemberek és egy kiértékelést is kapnak a résztvevők.

„Az egészségturizmus egyik meghatározó szereplőjeként kiemelt küldetésünk minél több családhoz eljuttatni a megelőzés fontosságát, hiszen aktív, egészségtudatos életmód folytatása mellett rengeteg krónikus betegség megelőzhető, köztük például a 2-es típusú cukorbetegség kialakulása is. Tematikus rendezvényeink, kampányaink mind azt a célt kívánják erősíteni, hogy felhívjuk a figyelmet a megelőzés fontosságára, éppen ezért a díjmentes vércukormérést a város kiemelt sportrendezvényein is biztosítjuk.” – jelezte Czirákiné Pakulár Judit alpolgármester.

Nagy értékű kerékpárt nyerhetnek a bringások

„Nem lehet elég korán kezdeni, ezért Go Bike programunk repertoárját tavasztól a prevenciót előtérbe helyező, szemléletformáló túrákkal bővítjük. A zalakarosi általános iskola bevonásával három teljesítménytúrát is szervezünk, melyeken szintén biztosítunk vércukorszint mérést a diákok számára. Aki minimum két túrán részt vesz, a bringás élmények mellett akár egy nagy értékű kerékpárt is nyerhet. Az egészség évében alakul meg a zalakarosi fiatalokból álló 3K, avagy a Karosi Kerékpáros Kör is, akik Balázs András csapatkapitány vezetésével közreműködnek a túrák kíséretében és az aktív utánpótlás nevelésben.” – fogalmazott Kovács Szabolcs a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője, a Csak egy pillanat kezdeményezés ötletgazdája.

Tour de Zalakaros 0. nap: warm-up party & gasztro programok

Évről-évre megújul az ország egyik kedvenc kerékpárversenye, a Tour de Zalakaros is, természetesen ez az Egészség Évében sem lesz másképp. A családi bringatúra és teljesítménytúrák mellett már cégek is jelentkezhetnek a Szabadics Ride – Company Challenge időfutam csapatversenyére, a 2019-ben első alkalommal megrendezésre kerülő 0. napon pedig tematikus gasztro-programok és egy fergeteges warm-up party segítenek ráhangolni a bringás életérzésre.

„Who let the dogs out?” – Kutyás futammal erősít a karosi futóverseny

Már kedvencét sem kell otthon hagynia annak, aki nevezni szeretne a 09.21-22. között, negyedik alkalommal megrendezésre kerülő Zalakaros – Kis-Balaton futóversenyre, hiszen az Egészség Évében debütál 2,5 és 5 km-es távon a Kutyabarát Futam.
Az óriási sikerű rendezvény két naposra bővült az évek során, az első napon családok és gyermekek mérettethetik meg magukat 2,5 -5 km-es távokon, a második napon pedig a versenyzők 6, 10, 21 és 34 km-es távokon indulhatnak egyénileg, illetve a 34 km-es távon már váltó versenyben is. A különböző korcsoportok minden távon külön kerülnek díjazásra. A verseny lezárásaként értékes nyeremények kerülnek kisorsolásra, emellett az indulók idén is csobbanhatnak a Zalakarosi Fürdőben.

Idén az aktív életmód és a futás népszerűsítése mellett egy másik nemes cél is vezérelte a szervezőket, hiszen a gyermek- és családi futóversennyel összekötött Kutyabarát Futam versenyszám nevezési díjaiból befolyt összeggel a nagykanizsai Élettér Állat – és Természetvédő Egyesületet támogatják.

1 2 3 19