Zenegyűlölő 2.0 Nagykanizsán

Vérzik a fülem, leszakadt a lépem, berepedt a telefonom kijelzője . . . biztos, hogy nem!” – így poénkodott pókerarccal Janklovics Péter humorista a komolyzenével, még pontosabban az operával kapcsolatban nemrég.

A kissé polgárpukkasztásba nyúló csipkelődést persze nem kell feltétlenül (teljesen) komolyan venni, hiszen a népszerű standup-os a méltán ismert és elismert Danubia Zenekarral fogott össze, hogy egy közös produkció keretein belül a humort, konkrétan a stand up komédiát összehozzák a színvonalas komolyzenével. Ez a közös show a Zenegyűlölő 2.0, ami egy igazán különleges szórakoztató élményt nyújt majd mindazok számára, akik úgy szeretnék füleiket gyönyörködtetni, hogy közben a rekeszizmaik se pihenhessenek.

Janklovics Péter és a Danubia Zenekar annak ered a nyomába évindító koncertjén, hogy miért jó egyáltalán operát hallgatni. Teszik mindezt a különleges párosításból eredően garantáltan szórakoztató módon.

(Janklovics Péter és a Danubia Zenekar a műsorban)

Ahogy Janklovics Péter is a stand up komédia egyik vezető egyénisége, úgy a magyar komolyzenei életben is az egyik vezető szimfonikus együttesének számít a Danubia Zenekar. A formáció a legfontosabb hazai koncerttermeken kívül rendszeresen fellép Európa jelentős fesztiváljain, profiljuk meghatározó eleme a műfaji kísérletezés, a huszadik századi és kortárs művek műsorra tűzése és az erőteljes online jelenlét.

Szenvedélyük a zene, ez a szenvedély hatja át egész életüket. Szeretnék, ha minél több emberhez eljutna ez a lángolás, és minél többen válnának a klasszikus zene rabjaivá. A zenekar közel harmincéves múltra tekint vissza, ám továbbra is az egyik legfiatalosabb hivatásos együttes az országban, melynek tagjai igyekeznek mindig friss szemmel tekinteni a klasszikus zene sokszor megmerevedett formáira. A Zenegyűlölő 2.0 tökéletesen példázza ezt az újító törekvést.

(Hámori Máté karmester)

A magyar zenei élet meghatározó alakjaként számontartott Hámori Máté által vezényelt estén olyan szólisták színesítik majd a programot, mint Rőser Orsolya Hajnalka (szoprán) és Ninh Duc Hoang Long (tenor), műsorra pedig olyan klasszikus zeneművek kerülnek, mint A sevillai borbély – nyitány (Rossini), a Walkürök lovaglása – részlet (Wagner), a Bánk bán – Hazám, hazám (Erkel), a Turandot – Nessun dorma (Puccini), és persze jó pár Verdi darab is.

A Zenegyűlölő 2.0 január 9-én érkezik Nagykanizsára, a Fortissimo bérlet második koncertjeként. Ennél különlegesebb évindító koncertet nehéz is lenne elképzelni!

Figyelem: a koncert 12 éven aluliak számára nem ajánlott!

További információ: https://filharmonia.hu/programok/1762/danubia-zenekar