Vasárnapi táncverseny Kanizsán

A 29 éves nagykanizsai Eraklin Táncklub idén november 3-án ismét felpezsdíti Nagykanizsán a kulturális és sportéletet.A nagy múltú táncklub táncversenyeket rendez a nagykanizsai Zsigmondy Szakképző Iskola tornacsarnokában.

Az Eraklin Táncklub hetedik alkalommal rendezi meg a Cséplő Dániel Emlékkupa szabadidős táncversenyt. A vasárnap reggel kilenc órakor kezdődő emlékkupát a táncklub egy régi táncosának emlékére hozta létre, tisztelegve ezzel a fiatal, tehetséges táncos előtt, aki az Eraklin Táncklubban kezdte táncos pályafutását. Dániel családja az első év óta kiveszi a részét a szervezésből és a lebonyolításból, ők adják át az általuk kiválasztott páros számára a Cséplő Dániel különdíjat.

A verseny megemlékezéssel kezdődik, amikor is Cséplő Dániel életútjának, táncos karrierjének bemutatása mellett régi ismerősök, barátok szólalnak fel.A délelőtti táncversenyre közeli megyékből, településekről vár táncosokat a szervező Eraklin Táncklub. Ezeknek a fiataloknak példaértékű lehet Dani táncos pályafutása, nem véletlenül példaképként tekint rá oly sok fiatal kezdő táncos.

Délután, 13 órától immár kilencedik alkalommal kerül megrendezésre az Eraklin Kupa klubközi táncverseny,melyre több száz táncos látogat városunkba kísérőikkel, felkészítőikkel együtt, az ország minden részéről.

A magyar Táncsport Szakszövetség hivatalos versenyein, így ezen a megmérettetésen is értékes pontokért küzdenek a táncosok, amelyek megszerzésével közelebb kerülnek a magasabb osztályú kategóriákhoz és természetesen elnyerik az Eraklin Kupát.

Az Eraklintól jól megszokott, rangos esemény különleges, lenyűgöző élményt kínál minden korosztály számára.