Kezdetét vette az ötnapos kanizsai Kultúr Korzó

Immár hatodik alkalommal rendezik meg szeptember 13. és 17. között a Kultúr Korzót Nagykanizsán.
A már hagyományosnak mondható rendezvénysorozatot, hétfőn este nyitotta meg Halmos Ildikó a Honvéd Kaszinó igazgatója és Lekszikov Csaba az Eraklin Táncklub vezetője.
A megnyitó ceremónián beszédet mondott Balog László Nagykanizsa polgármestere valamint Gábris Jácint az Oktatási, Kulturális, Ifjúsági és Sportbizottság elnöke is.

„…Ünnepelni jó , ünnepelni kell, és ha lélektől lélekig tudunk szólni, és egymáshoz fordulni , akkor lehet az élet szép”- kezdte beszédét a polgármester. „Sokszínűek vagyunk. sokféle a kultúránk, és bár néha sokféleképpen vélekedünk egymásról próbáljunk meg örülni, és ebben az egy hétben ( is ) legyen öröm Kanizsainak lenni.” – mondta többek között a városvezető.

(A program során a Canischa Cronika is fellépett. Fotók: RockCats Stage Photo Crew)

„Nagyjából hasonló érzésekkel állok itt mint a múltkor tettem – említette Gábris Jácint- akkor azzal nyitottam hogy a pandémia ellenére, azért sikerült egy nívós eseményen itt lennünk. Ez újra elkövetkezett és én abban bízok hogy ez az öt nap azon kívül, hogy nívós eseményeket megismerhetjük, láthatjuk a fiatalokat fellépni, láthatjuk a kultúrát végre újra éledni városunkban, egy hiánypótlást is be fog tölteni.

A beszédeket követően a Limonade Girls üdítő előadását láthatta nagyérdemű, a formáció retró hangulattal töltötte meg a korzót. A sort a Canischa Cronika műsora követte, az estet pedig az Oláh Krisztián Quartett minőségi jazz produkciója zárta.

A Kultúr Korzó egészen péntek estig várja a látogatókat, többek között rock koncertekkel és táncos előadásokkal.
A rendezvény egyik médiatámogatója honlapunk a www.delzalapress (KanizsaPress).