Két év kihagyás után tartják meg újra a Tavaszi Művészeti Fesztivált Nagykanizsán

A koronavírus-járvány miatt két év kihagyás után szervezik meg újra Nagykanizsán március 25-től a Tavaszi Művészeti Fesztivált, amelynek keretében színházi és zenei produkciók mellett kiállítással is várják a közönséget – mondta el a rendezvénysorozat hétfői sajtótájékoztatóján a Kanizsai Kulturális Központ (KKK) igazgatója.

Kovácsné Mikola Mária jelezte: a nagykanizsai önkormányzat a programok fő támogatója, de a Nemzeti Kulturális Alap is 2,5 millió forint pályázati forrást biztosított a három helyszínen zajló rendezvényekhez.

(A nagykanizsai Zalagyöngye Táncegyüttes. Fotó: Németh Botond)

Balogh László polgármester a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: “antipandémiás kulturális örömünnep” lehet az idei fesztivál, amelyen nemzetközi szintű programok is lesznek, méltón a valódi kulturális centrumnak számító Nagykanizsához.

Gábris Jácint, az önkormányzat oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottságának elnöke szerint nagyon fontos, hogy “a pandémia szorításán sikerült enyhíteni”, így már lehetőség van a lelki feltöltődésre is, mert a városlakók már “éhezik a kultúrát”.

A rendezvényeket ismertetve Novinszki Ida, a KKK programfelelőse kifejtette: március 25-én a TBG Production Omega-musicallel nyitja meg a fesztivált. Másnap a közeli Kisrécsén 23 éve zajló Ludvig Nemzetközi Művésztelepek gyűjteményéből rendeznek kiállítást.

A Kaposvári Roxínház a Süsü, a sárkány kalandjaival szerepel Nagykanizsán, Parti Nagy Lajos és Lukács Miklós pedig zenés irodalmi esttel lép fel. A Bacsó Kristóf Triad a dzsesszkedvelőknek, a Leander Kills és nagykanizsai előzenekara, a Your Last Steps pedig a rockrajongóknak játszik.

A Zalagyöngye Táncegyüttes 25 éves fennállásának jubileumi műsorát mutatja be, de szerepel a programban a helyi zeneiskola tanáraiból álló Kanizsai Kamarazenei Műhely koncertje is. Molnár Ferenc Egy, kettő, három című vígjátékát mutatja be a Kultúrbrigád és az Átrium, a művészeti fesztivál zárásaként pedig a Rutkai Bori Banda gyerekeknek szóló koncertjét láthatják, hallhatják az érdeklődők. MTI