Ferenczy Noémi-díjat kapott a nagykanizsai Járási Ildikó

„Az élet olyan, akár egy történet.
Kell, hogy legyen íve – kell, hogy legyenek célok, kihívások és méltó hősök.” (Steve Biddulph)
“Ezúton köszöntöm Önt kedves Járási Ildikó, és gratulálok Nagykanizsa város polgárai, valamint a magam nevében a méltán Önnek adományozott Ferenczy Noémi-díjért!

Köszönöm mindannyiunk nevében az elmúlt évtizedekben a megye művészeti életében betöltött kiemelkedő iparművészeti munkáját, mellyel hozzájárult, hogy egy kicsit esztétikusabb, harmonikusabb és ezáltal még élhetőbb lett városunk.
Mindenkori nemes küldetése egy közösségnek, hogy azon példaképeket és kiválóságokat a középpontba állítsa, akiknek a teljesítménye, emberi tartása és értékrendje követendő mindannyiunk számára.

Fontos felmutatni azokat az embereket értékként és mérceként, akik elültettek hajdan egy álommagot a hagyományainkkal megöntözött valóság talajába, és munkájukkal, szorgalmukkal elérték, hogy e mag kifejlődvén mindenkit táplálni tudjon.
Most Önt, Járási Ildikót, kitüntetett polgárunkat köszöntjük, mert megtestesíti mindazt, ami által a mi közös történetünk jelent valamit, tartalma van és ezáltal emlékezetre méltó.

Örömömre szolgál, hogy egy olyan építő személyiségnek mondhatok köszönetet, akinek fontos a minőség és a kihívások által meghatározott komoly célok elérése.
Ezért is kívánok Önnek további sok sikert és töretlen fejlődést a jövőben!” – írta Facebook oldalán csütörtökön Balogh László nagykanizsai polgármester.

Járási Ildikó Éva nyugalmazott képzőművész kiemelkedő tevékenysége elismeréseként a Pesti Vígadóban vehette át a magas szakmai elismerésről szóló oklevelet és a vele járó emlékplakettet. A díjat 1992 óta adják át évente mindig március 15-én. Az állami kitüntetést egy évben maximum 12 személy kaphatja meg.