Da-Ja-Vu Koncert

A Kollda Produkciós Iroda bemutatja, Kollonay Zoltán DE-JA-VU Koncertjét, Fa Ede Homo Sapiens költeménye alapján, a SenseWay Project – A zene érzékeny és szenvedélyes útja – előadásában.
2014. Július 09., 19.00 óra, Kiskastély, Nagykanizsa, Sztárvendég: Krisztina Németh ének – Olaszország, Healing Voice, Jakobovics Nikoletta cselló, Kőfalvi Csaba ütőhangszerek, Horváth István Radnóti díjas versmondó.

 

A Homo Sapiens vers Kollonay Zoltán elgondolása és kérése alapján készült. Személyes és társadalmi vétkeink súlya alatt küzd egymással az egyén és faj, ahol a katasztrófák tévútja  a lelkünk zűrzavara. A lelkiismeretünk hangja az első igaz gondolat, Deja vu, miért nem tanulunk hibáinkból? Szabadulni a megbocsátás útján lehetséges, akkor kinyílik a szeretet univerzális világa. Koncerten átívelő gondolatot, részben komponált, részben improvizatív elemekkel, hagyományos és modern hangképekkel valósul meg.

Szárvendég: Krisztina Németh, szoprán énekesnő, Olaszország, Healing Voice – Gyógyító Hang.
Nagyon sok opera es operett szerep és fellépés áll a háta mögött, melyeket Németországban, Svájcban, Ausztriában és Olaszországban láthatott és hallhatott a közönség tőle. Most improvizál, komponál, és hang által gyógyít. Lélektani kongresszusok meghívott vendége, Masaru Emoto, Angaangaq, Kiara, stb mellett.
Hiszek abban, hogyha mindenki átadja magát a belső hangnak, akkor csoda tud megszületni, írja magáról.

Jakobovics Nikoletta, csellóművész. Tagja többek közt Szimfonikus zenekaroknak, a Zabszalma és a Miss Orchestra Simphonica együttesnek. Fellépet a Republic, az Omega együttesekkel, turnézott Belgiumban, Luxemburgban, Svájcban, Lengyelországban és Finnországban is. Így ír magáról: Izgatott vagyok, hogy hogyan tudom felszabadítani a gátakat, hogy szabadon tudjam áramoltatni gondolataimat a csellóm húrjain keresztül. Számomra a zene életforma, rengeteg boldog pillanattal ajándékoz a közönséghez továbbítani.

Kőfalvi Csaba ütőhangszerek, jazzdobos. Fellépett Ed Kröger, Rolf Zielke, Tony Lakatos, Snétbereger Ferenc Oláh „Tzumo” Árpád, (vele fődíjat nyert Jazz an der Donau versenyen) Babos Gyula, Vukán György zenészekkel, és a magyar jazz élvonalbeli előadóival. Több éven keresztül világ körül számtalan fellépés résztvevője. Állandó fellépője nemzetközi jazz fesztiváloknak. Tagja a Trio Midnight, Igricek, Kanizsa Big Band, Late Night Jazz Band, Bohemian Group, GipSyndrome, stb. együtteseknek. Így ír magáról: A zenélés számomra szükséglet, mint a légzés, nélküle nem lehet élni. A zene ősi ereje a ritmus, ezt ösztönösen jól érzem, sőt az ütős hangszerekkel is lehet szépen muzsikálni.

Kolloany Zoltán zongoraművész, zeneszerző. édesanyja görög. A Budapesti és Bécsi Zeneakadémián tanult, több zongoraversenynek volt első helyezettje. Színes előadói, zeneszerzői, improvizáló egyéniség, sokféle stílust, és előadói hagyományt ötvöz játékában. Koncertjei a megszokottól különlegesebbek. Varázslatos új zenei élményt adnak ínyenceknek. „Kollonay igazi világzenész. Sem határok, sem stílusok nem állják útját.” (Napi Ász napilap). Így ír magáról: A zene az életem, az improvizáció és a zeneszerzés szabaddá tesz, amikor a hagyományok alapján, különböző stílusok és lehetőségek közt mindig valami újat keresek, a szépség, és a szenvedélyek hullámai között.

Fa Ede költő. Rendkívül termékeny alkotó. Számos folyóiratban, valamint antológiákban és internetes lapokban jelennek meg versei, és hat verses kötete is napvilágot látott már. Haikui Japánban, a Haiku Világszövetség Tokiói konferencián is elhangzottak. Pályázatok rendszeres díjazottja. Így ír magáról: Kronológiailag már ijesztően vén lennék, de ez a kríziskor adta meg a hangomat. Bennem a nagy víz vájt magának medret, már mozdulni sem tudnék a saját benső óceánom nélkül.

Vélemény, hozzászólás?