Az Eraklin Táncklub és a Honvéd Kaszinó újra élettel tölti meg az Ady utcát

Az Eraklin Táncklub Egyesület és a Honvéd Kaszinó május 22-26-ig Nagykanizsán, az Ady utcában „Kultúr Korzó” címmel ismét ötnapos kulturális programsorozatot szervez.

A 2016 szeptemberében elindított nagysikerű kezdeményezés alapján, a tavalyi nagy érdeklődésre való tekintettel, idén májusban újra Kultúr Korzóvá válik városunk sétáló utcája, ahol a szervezők szeretnék Nagykanizsa belvárosának hétköznapjait újra megszínesíteni és kulturális élettel megtölteni az tavaszi estéket.

A rendezvényen a tavalyi évhez hasonlóan igazi kulturális forgatag várható, ugyanis a tánc, irodalom, színház, zene, képzőművészet, fotóművészet és más egyéb műfajok is megjelennek majd meg már egészen a kora délutáni óráktól az esti órákig. Aki a jazz, a komolyzene, vagy akár a könnyedebb zenei műfajok iránt érdeklődik, esetleg érdeklik a tudományok, vagy kultúrtörténeti előadások, az is biztosan talál kedvére való programot a repertoárban, korosztálytól függetlenül.

Az idei év újítása, hogy a hét folyamán minden napnak meg van a maga tematikája, mely köré az aznapi programok és produkciók épülnek. A hétfői nap a Honvéd Kaszinó napja lesz. Ezen a nyitó napon főként az Ady utca emblematikus, impozáns épületének kulturális csoportjai szolgáltatják majd a műsorokat az utcában felállított két színpadon. Kedden a vitézségé lesz a főszerep, a Thúry Vitézlő Oskola vitézeivel megelevenedik majd Nagykanizsa történelme, és Kanizsa várának legendája. Szerdán minden a könyvekről, és az olvasásról fog szólni a Halis István városi Könyvtár közreműködése által. Csütörtökön a Pannon Egyetem Nagykanizsai Campusa látogat el a Korzóra, és ők halmozzák el az érdeklődőket az érdekesebbnél érdekesebb előadásaikkal, interaktív szórakoztató programjaikkal. A pénteki nap egy valóságos 19-20. század fordulóját idéző vursli lesz, főszerepben a fröccsel, ezen a napon az érdeklődők kipróbálhatják a „fröccstalicskát” is és játékos vetélkedőkben is részt vehetnek! A szervezők egyelőre többet nem árulnak el a részletes programokról…

A kulturális programok, előadások május 22- 26-ig minden nap 13:00 órától este 20:00 óráig zajlanak majd az Ady utcában, két helyszínen. Kora délutántól szabadtéri, interaktív ismeretterjesztő tanórákat szerveznek a az érdeklődők számára, melyeket kulturális programok követnek majd. Az öt napon át zajló előadások és programok mellett vendéglátó egységek és vásári árusok, kézműves foglalkozások színesítik majd a rendezvényt. A programokra ellátogató gyerekes családokra is gondolva, játékok és sok interaktív szórakoztató foglalkozás teszi még izgalmasabbá és érdekesebbé a programokat.

Az Eraklin Táncklub által szervezett Utca Tánc Fesztiválon, idén áprilisban már másodszor nyitotta meg kapuit az úgynevezett „Árkád Galéria”, mely ez alkalommal ismét színes és változatos képzőművészeti, festmény, fotó és egyéb kiállításoknak ad majd helyet. De mindezeken felül még sok-sok meglepetéssel készülnek a szervezők.

A tavaszi Kultúr Korzón való részvételt illetően minden művészeti csoport nagy várakozással és lelkesedéssel fogadta a megkeresést és alig várják, hogy felléphessenek a Korzón. A szervezők bíznak benne, hogy a lakosság és az érdeklődők számára is kulturált kikapcsolódást, egy színes, szórakoztató szabadtéri programot tudnak majd kínálni, és valóban érdemes lesz évente kétszer, tavasszal és ősszel is megismételni ezt a programsorozatot, mely természetesen idén is ingyenes lesz!

A részletes program elérhető lesz az Eraklin Táncklub Egyesület, valamint a honvéd Kaszinó honlapján, illetve Facebook oldalán, valamint a városban felállított megállító táblákon!

Sok szeretettel vár mindenkit a rendezvényre a szervező Eraklin Táncklub és a Honvéd Kaszinó.