A megélt élet

Dezső Ferenc nyugdíjas iskolaigazgató negyedik könyvének, A megélt élet című könyvének ünnepélyes könyvbemutatójára került sor november 8-án (kedden) a Halis István könyvtárban.

nagykanizsa-dezso-ferenc-konyvbemutato-1

A köszöntőt Balogh László a Batthyány Lajos gimnázium igazgatója a nagykanizsai önkormányzat oktatási és kulturális bizottságnak elnöke mondta. Bevezetőjében Dezső Ferenc nyugalmazott iskolaigazgató pályáját méltatta.

nagykanizsa-dezso-ferenc-konybemutato-2

A közösségi embert, a tanárembert és a költőt. A most megjelent negyedik, „A megélt élet” című könyvének, egyben életmű kötetének bemutatóján köszöntjük nagy tisztelettel Dezső Ferenc tanár urat. A cím beszédes. Tisztességes munka, erkölcsi tartás, közösséghez való erős tartozás.

nagykanizsa-dezso-ferenc-konybemutato-3

Ez tükröződik vissza Dezső Ferenc eddigi életművén. Mi ünneplők köszöntjük a példaember, a tanárember örökségét. Aki nyolcvan év gyümölcseként a negyedik könyvét mondhatja a magáénak. Köszönet a hiteles és értékes emberi gondolatokért. Eddig megjelent kötetei: Utam, 2006, A XX. század tanúi, 2007, A végtelen felé. 2011, és most A megélt élet 2016-ban. Számtalan kitüntetéssel ismerték el munkásságát. A könyv a Czupi Kiadó gondozásában jelent meg.

A könyvbemutatón Horváth István Radnóti díjas versmondó olvasott fel verseket Dezső Ferenc most megjelent könyvéből.

Vélemény, hozzászólás?