A kultúrára, a gondolkodó emberre is áldoz Kanizsa

Mindig nagy öröm, amikor városunk egy alkotó, gondolkodó emberének egy új kötetét vehetem a kezembe. Mert akkor újra megerősödik bennem az a hit, hogy Nagykanizsa valóban a szellem és a kultúra városa, ahol egyedi művek születnek egyedi személyiségek kútfőjéből.

A mai napon magától a szerzőtől vehettem kézbe Babati Csaba tehetséges képzőművészünk és pedagógusunk, a Kőrösi- és a Péterfy-iskolák galériavezetőjének most megjelent, városunk által támogatott albumát, a Divergens című könyvét. A kötet kis gondolatfutamok, gondolattöredékek, emlékek, munka közben keletkezett elképzelések, kísérleti munkák és vázlatok, makettek és kész, érett művek ízléses és egyéni gyűjteménye.

Olyan személyes, olykor naplószerű alkotás ez, amely ötvözi az alkotó ember tehetségének lenyomatait, stációit, a munkálkodása közben keletkező érzések sokaságát, a tapasztalatai és tanulmányai révén elsajátított tudás multidiszciplináris összegzését.

Jó szívvel támogat Nagykanizsa városa ilyen tartalmas köteteket – írta Facebook oldalán pénteken Balogh László nagykanizsai polgármester.