Zalába 40 milliárd forint fejlesztési forrás érkezik

A következő években Zala megyébe legalább 40 milliárd forint forrás érkezik, amely a kormányzati célokkal összhangban elsősorban gazdaságfejlesztési célokat szolgál – mondta el a Fidesz zalai listavezetője szerdai keszthelyi sajtótájékoztatóján.

Pál Attila – a Zala Megyei Közgyűlés jelenlegi alelnöke – felidézte, hogy a megyei önkormányzatok szerepe megváltozott, ma legfőképpen a gazdaságfejlesztés a feladatuk. A kormányzati célokkal összhangban lévő fejlesztésekre, egyebek mellett új munkahelyek teremtésére és a meglévők megőrzésére, a feldolgozóipar és a kis- és középvállalkozások erősítésére, a vidék népességmegtartó erejének erősítésére legalább 40 milliárd forint forrás érkezik a következő években Zalába – részletezte a politikus.
Hozzátette, hogy a források 40 százalékát olyan fejlesztésekre kell fordítani, amelyek már az első két évben befejezett beruházásokat eredményeznek.
Kitért arra is, hogy az aprófalvas Zala megye számára különösen fontos, hogy a kormány olyan alapot hoz létre, ami az önkormányzatok pályázataihoz szükséges önrészt biztosítja majd. Olyan pályázatokhoz nyerhetik el a hiányzó önerőt a pályázók, amelyek illeszkednek a megyei és országos gazdaságfejlesztési elképzelésekhez.
Pál Attila emlékeztetett arra, hogy Zala három szomszédos országgal, Horvátországgal, Szlovéniával és Ausztriával is határos. Ennek kapcsán megjegyezte: a megyei önkormányzatnak fontos szerepe van a határon átnyúló fejlesztési programok előkészítésében, véleményezésében is, hogy azok szintén a megye gazdaságfejlesztési céljait szolgálják. (MTI)

 

Vélemény, hozzászólás?