VÍZIÓ: egy nap a vízről és a jövőről Zalakaroson

Augusztus 10-én VÍZIÓ címmel tartott sajtótájékoztatót a Zalakarosi Fürdőben Novák Ferenc, Zalakaros város polgármestere, Perjési Levente, a Hunguest Hotel Freya igazgatója és Végh Andor, a Zalakarosi Fürdő Zrt. vezérigazgatója, az eseményen felhívták a figyelmet a vízivás és a fenntartható vízkészletek fontosságára.

A Hunguest Hotel Freya és a Zalakarosi Fürdő példaértékű összefogása egy páratlan lehetőségként mutatkozott meg a nemes cél érdekében- friss, hűvös ásványvízzel kínálták a fürdőre érkező vendégeket, akik üdvözölték a kezdeményezést. Emellett számos kísérőprogramon is részt vehettek látogatók, akik kedvét nem szegte a nyári hőség, sőt önfeledten csatlakoztak egy latinos aquafitness órához.

Aki pedig úgy gondolta, hogy a kreativitását is szívesen megcsillogtatná, részt vehetett egy kézműves foglalkozáson, ahol a „Legvizesebb élményem” témában alkothatott. Persze a kényeztetés szerelmeseit is megannyi lehetőség várta, zalakarosi gyógyvízzel készült krémekkel történő masszázs alatt adhatta át magát a teljes felszabadulásnak.

A víz fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni és az egészséges életmód megismertetését pedig nem lehet elég korán elkezdeni. Zalakaroson és kiváltképp a Zalakarosi Fürdőn a víz az élet, és az élmények forrása is egyben. Mely időszak lehetne méltóbb arra, hogy felhívjuk a figyelmet a megfelelő mennyiségű és minőségű víz fogyasztására, mint a nyári perzselő napok?

A fenntartható vízkészletek alapvető fontossággal bírnak az emberi egészség, a környezeti fenntarthatóság szempontjából. Ha pedig az idén 25 éve városi rangot kapott Zalakaroson járunk, akkor nemcsak belsőleg szükséges szervezetünk támogatása, de szinte kötelező megmártózni a páratlan gyógy- és termálvízbe, mely már 1965 óta a megelőzés és gyógyulás érdekében csepegteti az életerőt az ide látogatókba.

Mielőtt azt gondolnánk, hogy ez csak az idősebb generáció kiváltsága, a megfelelő minőségi vízfogyasztás, valamint a fenntarthatóság okítását bizony már gyermekkortól el kell kezdeni és mi lehetne ennél tökéletesebb helyszín erre, mint a családok vízi paradicsoma- mely valóban minden cseppjében élmény.