Sipos Gyula lett a megyei Rendőrfőkapitány

Beiktatták Zala megye új rendőrfőkapitányát kedden Zalaegerszegen. Sipos Gyulát a belügyminiszter azt követően nevezte ki a posztra, hogy Szukics Ferenc megbízott zalai rendőrfőkapitány nyugdíjba vonult.

Papp Károly országos rendőrfőkapitány a Zala megyei közgyűlés decemberi ülésén az egyik legtapasztaltabb rendőri vezetőnek nevezte Sipos Gyulát, akinek kinevezését a közgyűlés egyhangúlag támogatta.
A decemberi ülésen Sipos Gyula azt mondta: fontosnak tartja, hogy a korábbi zalai rendőri vezetők által kijelölt úton folytatni tudják munkájukat, s hogy a rendőri állomány a lehető legteljesebb képzésben részesülve, és az elérhető legjobb feltételek között a legtöbbet tudja nyújtani.
Zala megye új rendőrfőkapitánya 35 éve teljesít szolgálatot. A dunaújvárosi rendőrkapitányságon nyomozóként kezdte pályafutását, egyéb beosztások után 1990 és 1995 között a kapitányság vezetőjeként tevékenykedett, majd két évig vezette az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) ügyeleti főosztályát. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságot 1997-től három éven át vezette, majd két éven át az ORFK gazdasági főigazgatóságának osztályvezetője volt. Ezt követően nyolc éven keresztül az országos rendőrfőkapitány gazdasági helyetteseként ténykedett, 2010-től a Belügyminisztérium állományában kiemelt főtanácsadóként dolgozott.
A beiktatás előtt Papp Károly országos rendőrfőkapitány és Szukics Ferenc dandártábornok a rendőrség épületében leleplezte a 42 éves korában, súlyos betegségben elhunyt Fülöp Valter dandártábornok, Zala megye volt rendőrfőkapitánya munkásságának emléket állító táblát.
A dombormű – Béres János szobrászművész alkotása – avatásán a családtagok mellett részt vettek az országos rendőrkapitány-helyettesek, a területi rendőri szervek vezetetői, a megye polgármesterei, társszervek vezetők is.

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?