Minden mozdulat a táncról szól

A 24 éves múlttal rendelkező nagykanizsai Eraklin Táncklub idén szeptember 20-21-én ismét felpezsdíti Nagykanizsán a táncos életet.

Az Egyesület immár negyedik alkalommal rendezi meg az Eraklin Kupa klubközi táncversenyt, második alkalommal a Cséplő Dániel Emlékkupa tánciskolás táncversenyt, valamint ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Kanizsa Kupa meghívásos nemzetközi tíztánc verseny.

A IV. Eraklin Kupán , a Magyar Táncsport Szakszövetség versenyprogramjának részeként, a versenyző párosok standard és latin táncokkal állnak majd parkettre E, D, C, B kategóriában, gyermektől a senior korosztályig. A verseny szeptember 20-án 10 órától, a Zsigmondy Vilmos és Széchenyi István Szakképző Iskola Tornacsarnokában (Nagykanizsa Hunyadi u. 18.) kerül megrendezésre. Jegyek a helyszínen vásárolhatók 2000 Ft-os áron.

A Cséplő Dániel Emlékkupát a táncklub egy régi táncosának emlékére hozta létre, tisztelegve ezzel a fiatal, tehetséges táncos előtt, aki az Eraklin Táncklubban kezdte meg táncos pályafutását, majd a Savaria TSE formációs táncosként az országos bajnoki címig jutott. Dani a múlt évben ment el közülünk, a nevét viselő versenyen táncos karrierük elején járó tánciskolás párosok lépnek majd parkettre, akiknek példaértékű lehet egy fiatal elhivatottsága és táncszeretete. A házigazda Eraklin Táncklub Dani családjával együtt szeretettel vár a rendezvényre minden tánckedvelő érdeklődőt, valamint minden barátot, hozzátartozót 2014. szeptember 21-én 09:00 órakor a Zsigmondy Vilmos és Széchenyi István Szakképző Iskola Tornacsarnokában (Nagykanizsa, Hunyadi u. 18.).

Belépőjegyek 2000Ft-os áron a helyszínen , illetve elővételben a HSMK pénztárában válthatók.

A Kanizsa Kupa meghívásos tíztáncverseny az elmúlt évek nagy sikerére való tekintettel 2014. szeptember 21-én ismét megrendezésre kerül a Zsigmondy Vilmos és Széchenyi István Szakképző Iskola Tornacsarnokában (Nagykanizsa, Hunyadi u. 18.). A verseny a tavalyi évhez hasonlóan nemzetközi szintű, hiszen ezen a gála jellegű, fergeteges hangulatú versenyen hazánk és a környező országok top tíztáncosai mérik össze tudásukat.

Az Eraklin Táncklubtól már jól megszokott, nagyszabású, színvonalas rendezvény 2014. szeptember 21-én, 18 órakor kezdődik a Zsigmondy Vilmos és Széchenyi István Szakképző Iskola Tornacsarnokában (Nagykanizsa Hunyadi u. 18.). Az idei évben több újdonsággal is előrukkol a szervező Eraklin Táncklub. Az est folyamán tánczenekar fogja szolgáltatni az elegáns standard zenéket és a pezsgő latin-amerikai ritmusokat. Az nap sztárvendégei a Szombat Esti Láz táncosai: Cseh-Szakál Tibor és Molnár Andrea színesítik a rendezvényt. Ez a rangos esemény különleges élményt nyújt minden korosztály számára, a tündöklően szép ruhák, a tökéletesen kivitelezett mozdulatok, az elegáns környezet garantáltan lenyűgözik majd a tánckedvelő közönséget.

Jegyek csak elővételben vásárolhatók a HSMK pénztárában 2 500 Ft-os áron.

A Kanizsa Kupa története 45 évvel ezelőtt kezdődött, amikor 1969 őszén megalakult a Nagykanizsai Versenytánc Klub, Tarczi Zoltán és Latabár Katalin szakmai vezetésével.

1969 és 1973 között a Kanizsa Kupa versenyeket minden évben sonderklasse szinten rendezték meg, nemzetközi részvétellel. Az öt év alatt a tanárok és táncosaik sikert sikerre halmoztak a különböző versenyeken.

1974-ben a felbomlott versenytánc klubbal együtt a táncversenyek is hosszú időre eltűntek Nagykanizsa város kulturális életéből. Az 1990-ben alakult Eraklin Táncklub újraélesztette a Kanizsa Kupa táncversenyt, első alkalommal 2010-ben. Azóta immár ötödik éve nemzetközi szinten is ellátogatnak a táncosok a rangos Kupáért.

 

Vélemény, hozzászólás?