Lezajlott a hétvégi Bethlen-bál

110-120 fő részvételével január 10-én 19 órakor rendezték meg a Medgyaszay Házban a IV. Bethlen-bált.

Forrás: Kanizsahír.hu

Forrás: Kanizsahír.hu

Cseresnyés Péter Nagykanizsa és környékének országgyűlési képviselője volt az idei bál fővédnöke, Dénes Sándor polgármester a bál házigazdája. Karádi Ferenc és Tóth Nándor alpolgármesterek mellett Bene Csaba, a Zala megyei Közgyűlés alelnöke is megjelent a rendezvényen, továbbá az önkormányzati képviselők többsége, valamint a város közéletének szereplői és az önkormányzati intézmények vezetői.

Tisztelt képviselő úr, elnök urak, alelnök úr, képviselő társaim, alpolgármester urak, mélyen tisztelt hölgyeim és uraim! Nagyon sok szeretettel köszöntöm kedves mindannyiukat, ezen a mai ünnepen, ezen a mai estén. Amikor is negyedik alkalommal találkozhatunk a Bethlen-bálon, Nagykanizsa és a térség bálján. Köszönöm, hogy elfogadták meghívásunkat. Megerősítést nyert az a kezdeményezés, miszerint egy színvonalas és hangulatos rendezvényre szüksége van városunknak. Mert mindannyian tudjuk, hogy egy ilyen alkalom lehetőséget ad az összetartozás és a közösségi élmény megélésére. Mert minden emberi kapcsolatban legfontosabb a beszélgetés. Ha meg akarjuk változtatni a világot, vissza kell térnünk abba a korba, amikor az emberek leültek a tűz köré, és történeteket meséltek. Vagyis akkor tudunk igazán együtt élni, gondolkodni, és a jövőt tervezni, ha saját hagyományunkat úgy fogjuk fel, mint a tűz ünnepét, amelyet őseink is azért gyújtottak, hogy az bevilágítsa és melegítse életüket. És ezzel megteremtve a mi jövőnket is.

Azért is kell e közös megállás és megpihenés, hogy a fáradtság energiává, a mögöttünk hagyott időszak pedig részünkké, és értékünkké válhasson. És tudatosuljon, hogy mi összetartozunk, minden örömünkkel, bánatunkkal együtt. Hiszen a legfontosabb tényező a közös otthon, a közös település, annak hagyományai, értékei mindannyiunk közös tulajdonát és felelősségét is jelentik. Azért is fontos ez az ünnep, a bál, hogy teret engedjünk az önfeledtségnek, a vidámságnak, a táncnak, a zenének.

Tisztelt vendégeink! A Bethlen-bál tehát városunk közössége megújulásának lehetősége, ahol az élmény mindannyiunk számára az újrakezdést, az ahhoz szükséges erőt, és energiát is jelenti. E bál bevételével a nagykanizsai családok átmeneti otthonának lakóit fogjuk segíteni.

Tisztelt hölgyeim és uraim! Aki nem hisz abban, hogy mennyi jó ember van, az kezdjen el valami jót tenni, és meglátja, hogy milyen sokan odaállnak melléje. Köszönöm, hogy támogatnak egy nemes célt, hogy mellénk álltak. Mert tudjuk, az a közösség képes nagy tettekre, ahol a jó ügyek mindig megtalálják a maguk jó embereit. Ezen gondolatokkal kívánok önöknek, mindannyiunknak nagyon szép estét, jó szórakozást. Köszönöm, hogy megtiszteltek figyelmükkel”

– mondta Dénes Sándor polgármester.

Cseresnyés Péter és Dénes Sándor, forrás: Kanizsahír.hu

Cseresnyés Péter és Dénes Sándor, forrás: Kanizsahír.hu

Ezt követően Cseresnyés Péter (Fidesz-KDNP) köszöntője hangzott el:

Polgármester úr, alelnök úr, alpolgármester urak, tisztelt hölgyeim és uraim!
A hagyomány az nem a hamu őrzését, hanem a láng továbbadást jelenti. Nem véletlen az sem, hogy Bethlen-bál lett a Bethlen-bál, hisz bár Kanizsához őneki nem volt mély kötődése, de az a munka, amit ő elvégzett, a 20-as évek elejétől ’31-ig, az példamutató. Minden olyan embernek — nemcsak politikusnak —, aki a közösségért felelősséget érez, ez ezért a közösségért tenni akar. Amikor négy évvel ezelőtt ezt a Bethlen-bált segítők megálmodták, és azt mondták, hogy csináljuk meg, talán ez is ösztönözte a szervezőket, és ösztönzött bennünket, hogy legyen egy olyan városi bál, amelyik hála isten a negyedik életévét is megélte, és reméljük, hogy sokszor fogunk itt még találkozni, amely évről évre lehetőséget ad azoknak az embereknek, akik ezért a közösségért, a Nagykanizsaiakért, tenni akarnak és összejöhessenek.

Fórumot ad ez a bál arra, hogy nemcsak a vidámsággal, nemcsak tánccal üssünk el a perceket és az órákat, hanem beszélgetéssel. Én azt kívánom, hogy ez az este vidámsággal, tánccal, sok-sok beszélgetéssel teljen el. És majd a hétköznapokban is tudjunk találkozni, és akkor már a munka frontját, a munkával való törődéssel folytassuk azt a tevékenységet, ami előreviszi ezt a várost. Erre kívánok mindannyiunkak erre az évre nagyon jó munkát, boldog újévet, és erre az estére pedig nagyon jó szórakozást!

Adta hírül a Kanizsahír.hu

 

Vélemény, hozzászólás?