Az árvíz miatt nem tudtak iskolába menni a gyerekek

A Principális-csatorna áradása elöntötte a Nagykanizsára vezető egyetlen utat, ezért nem tudtak eljutni az iskolába a Homokkomáromhoz tartozó Zsigárdon élő gyerekek – tájékoztatta a település polgármestere csütörtökön az MTI-t.

 

Bodó Tamás (független) elmondta: a nagy esőzést követő áradás miatt a Principális elöntötte a zúzott kővel borított egyetlen utat, ami Zsigárdról Nagykanizsára vezet. Az utat nagy területen mintegy 40-50 centiméteres magasságban öntötte el az árvíz, ezért személyautóval nem lehet rajta közlekedni.
A Homokkomáromhoz tartozó településrészben, egy erdővel körülvett területen húszan élnek, köztük nyolc gyerek, akik az árvíz miatt csütörtökön nem tudtak eljutni az iskolába. Hasonló eset nem először fordult elő, a Principális magas vízállása többször is okozott gondot a közlekedésben – jelezte a polgármester, hozzátéve, hogy napközben terepjáróval tudták az ebédet is eljuttatni a településrész lakóinak.
Bodó Tamás azt mondta: az út nem Homokkomárom, hanem Nagykanizsa önkormányzatáé, ezért már korábban is többször próbáltak egyeztetni a megoldási lehetőségekről. Egy vállalkozó már ajánlott fel munkagépeket, de a szükséges 50 tonna mészkő- vagy bazaltzúzalékot a kistelepülés önkormányzata nem tudná megvásárolni, holott csak az jelentene megoldást, ha megemelt szintű utat építenének.

Fotó: MTI-Varga György

Vélemény, hozzászólás?