Erdőbe hordta a szemetet egy nagykanizsai férfi

Az idén tavasszal szóltak be a Nagykanizsai Rendőrkapitányságra, hogy nagyon sok, különféle szemetet találtak Zalaszentbalázs külterületén, egy erdős részen.

Az egyenruhások a területen többek között gépkocsi műszerfalat, elektronikai hulladékokat, autógumikat, elektronikai panelokat, redőnydarabokat és nagyon sok műanyag valamint egyéb hulladékot is találtak.

Bizonyítást nyert, hogy a területre egy 22 éves nagykanizsai férfi hordta a környezetszennyező szemetet, akit kihallgattak. A fiatalember a zsaruknak azt mondta, hogy valóban ő hordta Szentbalázs környékére a hulladékot, amelyek egy ismerősétől származtak. (Mondjuk ezt utóbbi lehetett mondandójának kamu-része.)

A kanizsai rendőrök lefolytatták a szükséges eljárást és hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt az ügyet a Nagykanizsai Járási Ügyészségnek továbbították, így a bíróság előtt kell majd számot adnia a felelőtlen környezetszennyezőnek – tájékoztatott szombaton a police.hu honlapon a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság. (Fotók: ZMRFK)