Csillagok Sáskaországban

A zsúfolásig megtelt nagyterem mellett a folyosókon is sok-sok óvodás várta izgalommal a fellépést, ahogyan a felnőtt csoportok és előadók.

Cseresnyés Péter már ismerősként köszöntötte a Kiskanizsai Polgári Olvasókör Árvácska Dalkörének szlovéniai vendégeit Gyertyánosról, akik kórusuk mellett egy citerazenekarral is képviseltették magukat. Tóth Nándor önkormányzati képviselő azt is elmondta, külön öröm számára, hogy a bajcsai falunapról átjöttek fellépni a Bajcsai Rezedák is.

Rajtuk kívül a Pipitér Ovi 3 csoportja, a liszói Viola és a Petriventei Dalkör, Fityeházi Hagyományőrző Népdalkör, a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés Alapfokú Művészeti Iskola néptáncosai, a Becsehelyi Dalárda, Neumajer Sára, Horváth Petra valamint Horváth Sára lépett színpadra a „De szeretnék csillag lenni…” mottójú „dalnapon”.

Mindannyian emléklapot kaptak, ahogyan az erdélyi Őszi Hadjáratról néptáncos videóüzenetet küldő kanizsai huszárok is. Nekik a köszönetet és az emlékezés dokumentumait Szabó Aletta és Horváth Kornélia-Horváth Brigitta markotányos lányok, Dobri Soma kishuszár, valamint Dobri Lajos, a Szent György Lovagrend tagja, a Nagykanizsai Hagyományőrző Császár Huszárok őrnagya vitte el.

Az előadásokkal a program nem ért véget, az igazi dalostalálkozó hagyományőrző pálinkamustrával, jóféle borral, kiskanizsai és gyertyánosi süteményekkel és sáska lakodalmi hangulatban folytatódott az Árvácskák szíveslátása mellett.

Forrás.

Vélemény, hozzászólás?