Viharkárok Zalában

Vasárnap összesen hét esetben kérték a zalai tűzoltók beavatkozását a megyén végigvonuló viharos időjárással összefüggésben. Zalaegerszegen a város hivatásos tűzoltóit egy Posta utcai üzemcsarnokhoz riasztották, ahol a nagy esőzés miatt szétrobbant egy vízelvezető cső, ami miatt a gyártócsarnokban 30 centiméteren állt a víz.

A raj a megrongálódott csövet rögzítette, majd a vízelvezetőt kitisztította. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók emellett Csatárban és Csonkahegyháton is vezetékre dőlt fákat távolítottak el motoros láncfűrész használatával. Nagykanizsán, a Lazsnak utcában egy kettétört, lakóépületet veszélyeztető fát távolítottak el a város hivatásos tűzoltói a létraszer segítségével.

Keszthely külterületén, a Fenékpuszta major közelében egy kettétört fa veszélyeztette a 76-os főút közlekedését. A helyi hivatásos tűzoltók létraszer, valamint motoros láncfűrész alkalmazásával szüntettek meg a forgalmi akadályt. Zalaszentgróton, a Hévízi utcában egy úttestre dőlt, 15 méter magas fát távolítottak el a helyi önkormányzati tűzoltók.

Tornyiszentmiklóson pedig villám csapott egy családi ház kéményébe a Kossuth Lajos utcában, aminek következtében az égéstermék-elvezető ledőlt és megrongálta a tetőt is. A lenti hivatásos tűzoltók a sérült tetőrészt befedték, az épületet pedig hőkamerával átvizsgálták, de tűzre, füstre utaló nyomot nem találtak.

A munkálatok hétfőn is folytatódtak, hiszen Zalaegerszegen és Lentiben is szükség volt a helyi hivatásos tűzoltók munkájára, ugyancsak kidőlt fák miatt- tájékoztatott hétfőn a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.