Liftbe szorult két ember és egy kutya Nagykanizsán

Meghibásodott egy társasház liftje Nagykanizsán, a Rózsa utcában szombaton reggel.. A felvonó a földszint felett kicsivel állt meg. A város hivatásos tűzoltói speciális eszközzel kinyitották a lift ajtaját, majd leengedték, a benne rekedt két embert és egy kiskutyát pedig kimentették. A raj a liftet áramtalanította. 

Tűzesetekhez is kellett vonulniuk a hivatásos és önkéntes lánglovagoknak a környéken tegnap.

Ötszáz négyzetméteren lángolt a száraz avar Galambokon, a Panoráma utcában szintén szombaton kora délután. A közeli akácost veszélyeztető tüzet a zalakarosi hivatásos tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg.

Kétszáz négyzetméteren lángolt egy árokpart száraz aljnövényzete Letenyén, a Pálimajorban, a bivalynevelde környékén szombaton délután. A helyi hivatásos és önkéntes tűzoltók vízsugarakkal és kéziszerszámokkal rövid idő alatt megfékezték a lángokat.

(Letenyén a pálimajori bivalynevelde környékén keletkezett tűz. Fotó: Letenye Katasztrófavédelmi Őrs)

Ötszáz négyzetméteren lángolt az avar Zalakomárban, a Rákóczi utcában szombaton a kora esti órákban. A zalakarosi hivatásos tűzoltók vízsugarakkal és kéziszerszámokkal oltotta el a tüzet – tudatta honlapján a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Vélemény, hozzászólás?