Bátorságért érdemjel a letenyei tűzoltóknak, főtanácsosi címet kapott a kanizsai tűzoltóparancsnok

Állami ünnepünk, augusztus huszadika alkalmából a múlt héten csütörtökön a Belügyminisztériumban a katasztrófavédelem számos munkatársa vehetett át köztársasági elnöki, belügyminiszteri elismerést.

Az ünnepségen dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere „Bátorságért Érdemjel” elismerést adományozott Kalinics Zoltán címzetes tűzoltó főtörzsőrmester, a Letenyei Katasztrófavédelmi Őrs gépjárművezetője, valamint Prunner Dávid tűzoltó őrmester és Prepok Bence Ákos tűzoltó őrmester, az őrs két beosztott tűzoltója részére, akik egy egészségügyi intézményben (A bázakerettyei pszichiátriai otthonban. A Szerk.) keletkezett tűz során teljes légzésvédelem mellett menekítették ki a többségében mozgásukban korlátozott betegeket a füsttel telített épületből.

(A Letenyén szolgáló, de a nagykanizsai HTP-hoz tartozó tűzoltók átveszik a Bátorságért érdemjelet dr. Pintér Sándortól a Belügyminisztériumban. Fotó: MTI)

A belügyminiszter az állami ünnep alkalmából tűzoltósági főtanácsosi címet adományozott Kómár Ferenc tűzoltó alezredesnek, a Nagykanizsai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnokának, aki az elismerést a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon tartott ünnepi állománygyűlésen vette át Erdélyi Krisztián tű. dandártábornok főigazgató-helyettestől – értesült honlapunk a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól.

(Kómár Ferenc, a Nagykanizsai Tűzoltóság parancsnoka átveszi az elismerést a a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon Erdélyi Krisztián tűzoltó dandártábornok, főigazgató-helyettestől. Fotó: BM OKF)