Zalakomárban passzolta el a gyermekotthonból ellopott telefont

Tavaly január 19-én reggel Zalaegerszegen, a Landorhegyi út 35. szám alatti gyermekotthonban egy kiskorú fiú rábeszélte nevelt-társát, egy 2005-ben született zalakomári fiatalembert – a vádlottat -, hogy lopja el társuk mobiltelefonját, melyet később együtt értékesítenek.

A vádlott elkérte a még ágyban lévő kiskorú sértett Samsung Galaxy A5 típusú mobiltelefonját, hogy játsszon rajta. Körülbelül 20 perc után visszaadta a telefont, amit az ébren lévő sértett párnája alá tette.

Rövid időre távozott a helyiségből, amikor visszatért a szobába, a kiskorú sértett már aludt. Ekkor a vádlott kivette a sértett telefonját a párnája alól, magával vitte és átadta társának.

A 13 óra 15 perckor induló busszal a vádlott és társa Galambokra, majd Zalakomárba utaztak, ahol a telefont tartozása fejében a vádlott társa egy „Iboly” nevű nőnek adta, aki nem tudott a készülék származásáról. A vádlott a cselekménnyel 10.500 Ft kárt okozott a sértettnek, mely nem térült meg.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt emelt vádat a napokban – tudatta hétfőn honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.