Vöröskeresztesre támadt egy hajléktalan Nagykanizsán

vöröskereszt

Verekedett, majd rátámadt  a hajléktalan  a szociális segítőre

A nagykanizsai  férfi   közfeladatot ellátó személynek okozott sérüléseket.

A 37 éves büntetett hajléktalan férfi 2015. október 1-jén, az esti órákban a nagykanizsai vöröskereszt átmeneti szálló és éjjeli menedékhelyén  tartózkodott, amikor  szóváltásba keveredett  egy társával,   akit többször megütött.

Ezt észlelte egy   szociális segítő, a terheltet  24 órára  eltiltotta az intézmény látogatásától, és felszólította az épület elhagyására. A terhelt  ennek   nem tett eleget, az intézményt nem akarta elhagyni, ezért a szociális segítő a karjánál fogva kivezette az épület kapuja elé, majd elengedte. Ezt követően a terhelt egy alkalommal megrúgta  a sértett férfi  jobb lábszárát , és többször  ütött is feléje, de ezek  elől a sértett el tudott hajolni.
A bántalmazás következtében a sértett jobb lábszárán 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérülések keletkeztek.

A hajléktalan személyek ellátását végző szociális segítő közfeladatot ellátó személy.

A Nagykanizsai Járási Ügyészség  a terhelt ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette, valamint  testi sértés vétsége miatt emelt  vádat a Nagykanizsai Járásbíróságon. Az ügyészség börtönbüntetés  kiszabására tett indítványt azzal, hogy a bíróság a terhelt  korábbi,  végrehajtásában felfüggesztett  fogházbüntetésének utólagos végrehajtását is rendelje el.

A  közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettének  a büntetési tétele -azonosan a hivatalos személy ellen erőszak bűntettének  büntetési tételével-   1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztés,  halmazati büntetésként akár 7  évi  börtönbüntetés is kiszabható – tudatta honlapunkkal csütörtökön dr. Pirger Csaba a Zala Megyei Főügyészség szóvivője.

Vélemény, hozzászólás?