Vadmegfigyelő kamera buktatta le a miháldi orvvadászt

mihald-orvvadasz

A férfi  vadászati jogosultság nélkül szarvast, vagy más nagyvadat akart elejteni, ezért  2016. január 26-án  délelőtt  kiment  a Miháld melletti   kratinai erdőrészbe, ahova   korábban már  kivitt  egy tekercs  nagyvad elejtésére alkalmas drótot.  Az  egyik végét  egy fához   erősítette, a másik végéből pedig egy  1,5 méter  átmérőjű hurkot készített, melyet felakasztott egy közeli faágra  olyan magasságba, hogy az nagyvad elfogására is alkalmas legyen.
Az érintett területen vadászatra jogosult vadásztársaság   a vadak mozgásának  figyelemmel kísérésére  vadkamerát telepített,  amely rögzítette a történteket. Az azonnali rendőri intézkedés  során  a hurokcsapdát megtalálták és lefoglalták,  ezért  a férfi szándéka meghiúsult.
A hurok tiltott vadászati eszköznek minősül. A hurokkal történő vadelejtés úgy történik,  hogy a  vad a fejével beleszalad a felakasztott hurokba, az ráfeszül a nyakára, és súlyos kínok között,   -akár több óra alatt-  megfullad.

A Nagykanizsai   Járási Ügyészség a férfi ellen orvvadászat bűntette miatt emelt vádat a  Nagykanizsai  Járásbíróság előtt – tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba a Zala Megyei Főügyészség ügyésze.