Vádemelés: Nagykanizsán ütköztek, meghalt a vétlen motoros

Egy 2002-ben született nagykanizsai férfi még 2021. június 18-án 14 óra 20 perckor közlekedett a kétirányú osztatlan pályás 7551. számú mellékúton, Nagykanizsa irányából a 74. számú főút felé, 81-85 km/óra sebességgel egy Volkswagen Golf Plus típusú személygépkocsival.

Amikor a vádlott a járművel a mellékút 6+396. kilométerszelvényébe ért, amely egy enyhén balra ívelő, kissé emelkedő útkanyarulat volt, figyelmetlensége miatt a járművel áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ezt észlelve kezdte visszakormányozni a járművet, de ennek ellenére a járműve bal első részével, a bal oldali forgalmi sávban összeütközött a vele szemben szabályosan, 75-80 km/óra sebességgel közlekedő motorkerékpárral.

(A fotó illusztráció)

A baleset következtében a motoros a kórházba szállítást követően meghalt. A sértett halálának közvetlen oka a többszörös törések és vérvesztés következtében bekövetkezett polytraumás sokk volt. A sértett halála és a baleset között közvetlen ok-okozati összefüggés állapítható meg.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a napokban – tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.