Vádemelés: ismét gázolás a kanizsai zebrán

Egy 1957-ben született nagykanizsai férfi 2021. december 2-án 16 óra 25 perckor éjszakai, de közvilágítással megvilágított látási, borult, esős időjárási és erős áramlású forgalmi viszonyok között Nagykanizsán a kétirányú forgalmú, azonos irányban 2-2 forgalmi sávval rendelkező, osztatlan pályás, útburkolati jelekkel ellátott, sima aszfaltborítású Teleki utcában, a belső forgalmi sávban, 30-35 km/óra sebességgel közlekedett a személygépkocsijával, a Hevesi utca irányából a Rózsa utca felé.

Amikor a vádlott a járművel a Teleki utca 11. számú ingatlan előtti útszakaszon kijelölt gyalogosátkelőhelyet megközelítette figyelmetlensége miatt későn észlelte az előtte balról jobbra a gyalogosátkelőhelyen kerékpárját tolva, gyalogosan áthaladó nőt, s így vészfékezés ellenére elütötte őt.

(Helyszínelési fotó: Zala Megyei Rendőr-főkapitányság)

A sértett a baleset következtében az úttestre esett. A baleset következtében a sértett 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, a jobb oldali szárkapocscsontja eltörött, a törés környezetében pedig bevérzések, zúzódások alakultak ki. A sértett sérülésének tényleges gyógytartama 8-12 hétre tehető.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a napokban – tudatta honlapunkkal hétfőn dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.