Újra tárgyalják a kanizsai bolhapiaci támadás ügyét

Még 2018. szeptember 13-án egy vélt nézeteltérés miatt a II. rendű vádlott az internetes közösségi oldalán közzétett videókban veréssel fenyegette meg a sértettet. A következő két napon sem csillapult az indulata, s további fenyegető videóüzeneteket tett közzé, amelyekbe már a testvérét, s egyik barátjukat is bevonta.

A három vádlott 2018. szeptember 16-án reggel 7 óra körül vas sátorlábakkal, golfütővel felszerelkezve megjelent a nagykanizsai bolhapiacon, mert tudták, hogy a sértett ott árusít. Odaérve becsmérelték a férfit, majd rátámadtak.

(Fotó: Zala Megyei Rendőr-főkapitányság)

Az I. rendű vádlott a sértettet a földre rántotta, ököllel, sátorlábbal ütni kezdte, míg a II. és III. rendű vádlottak többször megrúgták.

A vádlottak a bántalmazást csak akkor hagyták abba, amikor többen felháborodva rájuk szóltak. A férfi a bántalmazás következtében zúzódásokat szenvedett. Az ítélet az I. rendű vádlott esetében 2020. november 16. napján jogerős lett, míg a II. és III. rendű vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, ezért a másodfokú bíróság tárgyalja az ügyet.

Sz.R. + 2 fő garázdaság bűntette minősítésű ügyét május 28-án tárgyalják – olvasható a Zalaegerszegi Törvényszék nyilvános tárgyalási jegyzékében.