Ügyfélszolgálati irodát nyitott a Nagykanizsai Járásbíróság

Dr. Sorok Norbert, a Zalaegerszegi Törvényszék elnöke és Domjánné dr. Kormányos Edit, a Nagykanizsai Járásbíróság elnöke 2022. április 11. napján felavatta a Nagykanizsai Járásbíróság Ügyfélszolgálati Irodáját, amely április 20-tól fogadja az ügyfeleket a bíróság épületében. (Erzsébet tér 7.)

Zala megyében elsőként 2017-ben a Zalaegerszegi Törvényszéken létesült Ügyfélszolgálati Iroda, s ennek tapasztalatai nyomán nyílik a dél-zalai városban is. Elsődleges célja, hogy segítse az ügyfelek gyors, szakszerű és igényes körülmények között zajló tájékoztatását a helyi büntető, polgári és végrehajtási ügyekben.

Az Ügyfélszolgálati Irodában lehetőség van iratbeadásra, iratbetekintésre, iratmásolatok megrendelésére és átvételére. Az ügyfelek nyomtatványokat, tájékoztató anyagokat, csekkeket kérhetnek, informálódhatnak a befizetésekkel kapcsolatosan, illetve különböző hatóságok félfogadási rendje kapcsán is tájékoztatást kaphatnak.

Szakképzett munkatársaink általános tájékoztatást tudnak adni, például többek között arra, hogy milyen iratok szükségesek a perindításhoz, azonban a keresetlevelek felvételére, szóbeli kérelmek írásba foglalására itt nincs lehetőség. Az ilyen irányú kérelmekkel továbbra is az Ügyfélsegítőhöz kell fordulni. Ez a szolgáltatás Nagykanizsán péntekenként vehető igénybe, akár előzetes időpontfoglalással.

Az április 20-án nyíló iroda hétfőn és szerdán 8:00-12:00 óra között, kedd 13:00-tól 15:30 óráig, csütörtökönként hosszabbított, 17:00 óráig tartó nyitvatartással, pénteken pedig szinte egész nap (8:00-12:00; 13:00-15:30 óra) fogadja majd az ügyfeleket. Mindemellett a várakozási idő lényegesen csökkenthető, ha az állampolgárok élnek az elektronikus úton, illetve telefonon történő előzetes bejelentkezés lehetőségével. Időpont foglalására már most lehetőség van az ugyfelirodakanizsa@birosag.hu e-mail címen, vagy a +36 70 684-80-87-es telefonszámon – tudatta honlapunkkal dr. Vándor Virág, a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivője.