Tombolt a többszörös visszaeső homokkomáromi férfi

Egy 1977-ben született homokkomáromi férfi tavaly december 19-én napközben unokaöccse homokkomáromi házában tartózkodott, amikor annak távollétét kihasználva, az engedélye nélkül magához vette a rokona tulajdonát képező és a ház udvarán leállított, rendszám nélküli fehér Peugeot személygépkocsi indítókulcsát.

Az autót a férfi és testvére vásárolta korábban ajándékba, alkatrésznek az unokaöccse részére. A férfi a gépkocsit beindította, majd azzal Hosszúvölgyre ment, ahol a Peugeot meghibásodott, és leállt.

A homokkomáromi férfi az autót az úttest közepén hátrahagyva be akart menni egy nőismerőséhez, aki ezt nem engedte meg, mert a férfi korábban már bűncselekményt követett el a sérelmére.

A férfi emiatt indulatba jött, kiabálni és fenyegetőzni kezdett, majd a ház előtti farakásból felvett egy 2 méter hosszú rudat, ütötte a gépkocsit, betörte annak ablakait, és letörte a visszapillantó tükreit. A nő és szülei félelmükben elbújtak a ház melléképülete mögé.

A homokkomáromi férfi magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsen.

Az ügyben a Nagykanizsai Járási Ügyészség a többszörös visszaeső terhelt ellen jármű önkényes elvételének bűntette és garázdaság vétsége miatt emelt vádat a napokban – tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.