Testvére adatait diktálta be a rendőröknek egy nagykanizsai férfi

Egy 1974-ben született nagykanizsai férfi 2021. augusztus 28-án 18 óra 25 perckor Nagykanizsán a Csengery úton közlekedett egy Opel Astra típusú személygépkocsival. A gépjárművet vezető vádlottat a Nagykanizsai Rendőrkapitányság beosztottja intézkedés alá vonta, melynek során semmilyen okmányt átadni nem tudott, felszólításra adatait közölte, azonban nem saját, hanem testvére személyes adatait közölte.

Mivel az intézkedő rendőrök a gépjárművet vezető személy személyazonosságát hitelt érdemlően megállapítani nem tudták a vádlottat a rendőrkapitányságra előállították, ahol a testvér és a vádlott nyilvántartásban levő fényképeinek összevetésével megállapították, hogy az előállított személy a vádlott, akit 2021. február 3-ától 10 hónapra a járművezetéstől eltiltottak.

A vezetőnek a vezetői engedélyét vezetés közben magánál kell tartania. E szabály megszegése a közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése szabálysértését valósítja meg. E szabálysértéssel vádolta meg az intézkedés során a vádlott a testvérét.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség szabálysértésre vonatkozó hamis vád vétsége miatt emelt vádat – tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.

(Fotó: archív. Rendőrségi ellenőrzés Nagykanizsán. MTI/Varga György)