Társait terrorizálta egy zalai kamasz

Tavalyelőtt, augusztus 10-én a délutáni órákban a zalaegerszegi gyermekotthon nappali helyiségében egy 14 éves fiú vélt, vagy valós sérelme miatt bántalmazta kiskorú társát oly módon, hogy lábát megragadva az ágyról lehúzta a padlóra, egyszer a combján, háromszor a hátán, oldalán megrúgta.

A bántalmazás során a kiskorú gyerek 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett. Testalkata, magassága, fizikai állapota miatt a sértett a terhelttel szemben védekezésre képtelen személynek tekintendő.

Szintén tavalyelőtt, szeptember elején Zalaegerszegen, a Landorhegyi Általános Iskolában a folyosón egy kiskorú fiú gúnyolta szintén kiskorú társát, aki ezért meglökte őt. Ezután a terhelt kamasz és a két kiskorú fiú bement egy helyiségbe, ahol a terhelt egy alkalommal pofon ütötte, jobb combján, bordáján megrúgta, ököllel gyomorszájon ütötte, elgáncsolta, majd a földön megrugdalta a korábban gúnyolódó társát, majd ezt követően elhagyták a helyiséget.

A kiskorú sértett combján a bántalmazás következtében zöldes-sárga folt keletkezett, amely 8 napon belül gyógyuló sérülés.

Tavalyelőtt, október 2-án 13 óra 30 perc körül Zalaegerszegen, a Landorhegyi Általános Iskola előtt a terhelt szóváltásba került azzal a kiskorú sértettel, akit az iskolában már bántalmazott. Szidalmazta, ijesztgette, majd amikor a sértett el akart futni, nyakát megragadta és az iskola kerítésének nyomta. Ezt követően ellökte, majd a Pertu presszóig kergette a menekülő kiskorút.

Tavaly november 26-án az esti órákban a nagykanizsai gyermekotthonban a nevelőszobában tartózkodott a kiskorú sértett, amikor az ajtón belépett a terhelt és egy előzőleg felforrósított öngyújtó tetejét végighúzta a sértett jobb combján, ami egy csíkot égetett rá. A kisgyerek combján a cselekmény következtében 8 napon belül gyógyuló égési sérülés keletkezett.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség könnyű testi sértés bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat – tudta meg honlapunk dr. Pirger Csabától, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivőjétől.