Tajtrészegen szállította kiskorú lányát a nagykanizsai nő

Egy 1985-ben született nagykanizsai nő még 2022. október 31-én, 19 óra 32 perckor Nagykanizsán a Hevesi Sándor úton ittas állapotban vezette a tulajdonát képező Ford Focus típusú személygépkocsit. A jármű jobb hátsó ülésén ülésmagasítóban szállította gyermekkorú lányát.

Amikor a garázssor behajtót elhagyta megállt, majd hátramenetbe kapcsolt. Ezt észlelte a mögötte haladó Ford Mondeo típusú személygépkocsit vezető férfi, ezért ő is megállt és hátramenetbe kapcsolt.

Elkezdett tolatni, azonban az ő járműje mögött is állt már egy személyautó, ezért megállt és hangjelzéssel próbálta felhívni a veszélyhelyzetre a nő figyelmét, ennek ellenére a nő a Ford Focus típusú autó hátuljával, minimális sebességgel a Ford Mondeo típusú autó elejének ütközött. Ezt követően pár méter előbbre gurult, majd ismét tolatni kezdett és a férfi által adott hangjelzés ellenére ismét a Ford Mondeonak tolatott. A baleset során személyi sérülés nem történt.

A kanizsai nő véralkohol koncentrációja a cselekmény időpontjában 3,29 g/l (ezrelék) volt, mely érték alapján a vádlott szervezetében volt azon szeszes ital fogyasztásából származó alkohol mennyiség, ami nála súlyos fokú alkoholos befolyásoltságot eredményezett.

Az ügyben a Nagykanizsai Járási Ügyészség járművezetés ittas állapotban vétsége miatt emelt vádat – közölte honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Vármegyei Főügyészség ügyész-szóvivője.