Tagadta bűnösségét a nagykanizsai gyilkosság gyanúsítottja

Tagadta bűnösségét az az férfi, akit azzal vádolnak, hogy megölte édesanyja 81 éves szomszédját még 2007-ben.

Március 9-én (hétfőn) emberölés bűntette miatt tartott előkészítő ülést a Zalaegerszegi Törvényszék. A vádirat szerint a vádlott 2007-ben hajléktalanként élt, alkalmanként az édesanyjánál húzta meg magát. 2007. december 7-én egy nagykanizsai presszóban italozott, majd hajnali 2 órakor erősen ittas állapotban édesanyja szomszédjának ingatlanához ment. Bemászott a kerítésen és lefeszítette a kamraablakon lévő rácsot és azt benyomva bejutott a házba.

A konyhában magához vett egy szabászollót, amellyel a konyhaszekrény melletti szoba lakatját megpróbálta kinyitni, ugyanis a sértett köztudottan itt tartotta a készpénzét. A férfi azonban nem tudott bejutni, az olló hegye beletört a lakatba. Időközben felébredt az idős, 81 éves sértett, akivel a vádlott dulakodni kezdett: arcát legalább 10 alkalommal közepes és nagy erővel egy kisszékkel ütlegelte, s rugdalta.

A férfi a bántalmazás során a földre került: előbb eszméletét, majd életét vesztette. Ezután a vádlott a házban való további kutatással felhagyott, s elhagyta az ingatlant. A férfit 2019-ben fogták el és gyanúsították meg a gyilkosság elkövetésével.

A tárgyalást megelőzően minden vádlottal szemben kötelező előkészítő ülést tartani. Amennyiben ezen a vádlott – a vádiratban foglalt bűncselekmény tényállásával és minősítésével egyező – beismerő nyilatkozatot tesz és lemond a további bizonyításról, akkor ítélet születhet. Jelen ügyben azonban a vádlott a bíróság előtt tagadta bűnösségét, így az ügyet a törvényszék 2020. április 27-én 9.00 órakor tárgyalja – tájékoztatta honlapunkat Dr. Bartalné dr. Mentes Judit a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivője.

Tizenkét év után fogták el egy nagykanizsai gyilkosság gyanúsítottját – Dél-Zala Press

A zalai nyomozók elfogták egy 2007-es emberölési ügy feltételezett elkövetőjét. Több mint 12 évvel ezelőtt, 2007. december 8-án Nagykanizsán, egy lakóépületben egy férfi holttestét találták meg rokonai, akin bántalmazás nyomai voltak. A büntetőeljárásba bevont igazságügyi orvosszakértő véleménye alapján az idős férfi halálát idegenkezűség okozta. Zalaegerszegen Dr. Jandó Zoltán r.