Szórakozóhelyen garázdálkodott a két kanizsai férfi

Két 1985-ben született nagykanizsai férfi 2019. június 15-én, Nagykanizsán, a Sörfesztiválon szórakoztak, majd onnan 3.00 óra körüli időben egy harmadik személy társaságában a Fő utcán az Eötvös tér irányába indultak.

Az ittas állapotban lévő terheltek a Nagykanizsa, Eötvös tér 9. szám alatti szórakozó helyhez értek, ahol a belépőjegy hiánya miatt már összevitatkoztak az ott dolgozó biztonsági őrrel, de ekkor terhelteket a szórakozóhelyre végül beengedték. Az üzletben az I.r. terhelt a felsőjét levéve több személybe belekötött, a dj-t szkanderozni hívta, provokálta. E közben a II.r. terhelt a pultos nőhöz lépett, tőle egy pohár vizet kért. A poharat elvette, belekortyolt, majd a szájában lévő vízzel a pultost leköpte.

Viselkedésük miatt az üzletben dolgozók szóltak a biztonsági őrnek, hogy kísérje ki, és ne engedje vissza a két személyt. Az őr az I.r. terheltet próbálta nyugtatni, ám ő további vendégeket akart provokálni, ezért az őr ekkor az I.r. terhelt vállára tette a kezét. Az I.r. terhelt erre közölte vele, hogy ő „nem fél senkitől, ne fogja le őt senki”, majd lökdösni kezdte az őrt, illetve egy alkalommal őt bal szeme környékén meg is ütötte.

Az őr kezét felemelve védekezni próbált, s ezt észlelve a II.r. terhelt hátulról megpróbálta lefogni az őrt, miközben az I.r. terhelt továbbra is próbálta megütni a biztonsági őrt. Végül az őrnek a II.r. terhelt fogásából kibújva sikerült lenyomnia a földre az I.r. terheltet, majd kitessékelni a két ittas személyt.

Az I.r. terhelt már a szórakozóhely előtt ekkor belerúgott a bejárati ajtóba, melynek egy 70X50 cm-es szeme ennek következtében kitörött.

A terheltek erőszakos cselekménye társtettesként elkövetett garázdaság vétségének megállapítására alkalmas, mely 2 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A terheltek büntetlen előéletűek, az I.r. terhelt a cselekményükkel okozott kárt teljes egészében megtérítette, mind a szórakozóhely üzemeltetője, mind pedig az őr kérte az eljárás lezárását.

A feltételes ügyész felfüggesztés törvényi feltételeinek meglétét a Nagykanizsai Járási Ügyészség megállapította, és a terheltekkel szemben az eljárást 1 évi időtartamra felfüggesztette – tájékoztatta honlapunkat hétfőn dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.