Szigorították a belépési szabályokat a kanizsai bíróságon is

Szeptember 15-től változnak a Zala megyei bíróságokon a belépési szabályok.

A bíróságokra érkező ügyfél, aki nem egy meghatározott igazságszolgáltatási cselekmény miatt (pl.: tárgyalás, meghallgatás, bírósági vezetői félfogadás, ügyfélsegítő, ügyfélszolgálati vagy kezelőirodai ügyintézés) érkezik, vagy nem rendelkezik a bíróság elnöke által adott belépési engedéllyel, az a bíróság épületében kizárólag az ügyfélforgalomtól nem elzárt épületrészeket használhatja.

Az ügyfélforgalomtól elzárt épületrészekben (pl.: irodahelyiségek, könyvtár) az ügyfelek csak kísérővel, állandó vagy eseti belépési engedéllyel tartózkodhatnak. Az ilyen látogatók -személyazonosságuk igazolását követően – kötelesek.

  • megadni személyi adataikat (név, születési hely, születési idő, anyja leánykori neve, lakcíme és amennyiben van, tartózkodási helye, a személyazonosságának igazolására szolgáló okmány megnevezése),
  • az adatkezeléshez történő hozzájárulását tartalmazó nyomtatványt kitölteni (a bíróság a személyes adatokat tartalmazó nyomtatványt a Zalaegerszegi Törvényszék honlapján elhelyezett Adatkezelési tájékoztató érintetti jogok gyakorlása c. előírásban foglalt ideig tárolja, majd megsemmisíti.),
  • a biztonsági szolgálat által átadott, “VENDÉG” feliratú kártyát öltözékükre jól láthatóan elhelyezni.

A szabályok a Zalaegerszegi Törvényszéken, a Zalaegerszegi, a Nagykanizsai, a Keszthelyi és a Lenti Járásbíróságokon érvényesek – tájékoztatta honlapunkat dr. Vándor Virág a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivője.